Огнеборци се видяха в чудо: Бездомник подпали два пъти къща, за да се стопли

Бездомник подпали необитаема къща в самия център на Кюстендил в опит да се стопли.

Нелепият инцидент става в четвъртък в късния следобед. Малко след 16.30 часа на тел.112 е подаден сигнал за горяща къща, намираща се на метри от сградата на детска градина.

Пристигналите на място полицаи заварват купища боклуци, подпалени от 37-годишния кюстендилец.

Само 5 часа по-късно, към 21.30 часа, огнеборците отново получават сигнал за пожар в същото жилище. Кюстендилецът отново решил да гори отпадъци в една от стаите на изоставената къща. В опита си да се стопли обаче огънят обхванал част от прозорците и малкото останала покъщнина. Изгаря всичко.

„За да бъде възпрян, този човек беше арестуван и 24 часа престоя в ареста на полицейското управление. Жалкото обаче е, че днес отново ще излезе на свобода и тогава може отново да очакваме да подпали къщата. В непосредствена близост до нея има детска градина“, коментираха кюстендилци.

По техни думи въпросната двуетажна постройка, наподобяваща къща на ужасите, отдавна е свърталище на бездомни и наркомани.

„Доколкото знаем къщата е собственост на някакви евреи. От години наред обаче е запустяла. Можете и сега да видите и в какъв вид. Трябва да се вземат спешни мерки, най-малкото да се обезопаси, за да не се стигне до някоя трагедия“, категорична са хора, живеещи в близост до къщата на ужасите.

По случая пък е започнато досъдебно производство в полицейското управление в Кюстендил, уточниха и от пресцентъра на ОДМВР.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене