МВР наруши закона, спирайки Сидеров. АТАКА иска повторно броене на бюлетините

АТАКА иска повторно броене на бюлетините за кметове и общински съветници в София и оспорва валидността на протоколите на секционните комисии.

Жалба с такова настояване изпратиха от партията до ЦИК и МВР, след като в изборната нощ служители на реда, нарушавайки чл. 431 от Изборния кодекс, противозаконно възпрепятстваха Сидеров, кандидати за общински съветници и районни кметове да присъстват при броенето на бюлетините в зала „Арена Армеец”.

От АТАКА настояват да получат и заповедта на МВР, въз основа на която те бяха спрени от десетки полицаи и недопуснати да упражнят правото си по чл. 431 от Изборния кодекс. А именно, че кандидатите могат да присъстват в изборното помещение при отваряне на избирателните кутии и при установяване на резултатите от гласуването.

„Беше ни отказано предоставеното ни от закона право да следим за прозрачността на преброяването на гласовете на гражданите и отразяването на реалния вот на населението по места. Без обяснения. Без каквото и да било правно основание”, пишат от АТАКА до ЦИК и МВР.

Същевременно от партията на Сидеров искат и дисциплинарни наказания за всички полицаи, които възпрепятстваха упражняването на правата им, на основание ИК и Закона за МВР.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене