Община Разлог с проект за голям спортен комплекс

спортен комплекс разлогЦелта ни е да привличаме повече туристи, твърди кметът Красимир Герчев

Голям спортен комплекс с шест футболни игрища ще бъде построен в Разлог. Идейният проект е разработен от общината и е одобрен от местния парламент. Наскоро пък бяха модернизирани стадионите в града и в село Годлево, а в село Баня бе построена спортна площадка по Програмата за развитие на селските райони.

Предвижда се новата модерна база да бъде изградена в местността Баюва борика върху площ от 102 дка. Плановете предвиждат да има 6 футболни терена, спортна зала, плувен басейн и съоръжения за различни спортни дисциплини. Целта е да бъдат привлечени не само туристи, но и спортни отбори от страната и чужбина, които да тренират в Разлог. Реализирането на подобен мащабен проект се нуждае от сериозна инвестиция.

„Предвиждаме строежът да е върху общинска земя. В района вече има изградена хотелска база. Няма да похарчим нито лев общински пари. Ще търсим инвеститор чрез публично оповестен конкурс за концесионер, който да реализира одобрената концепция. Подобна спортна придобивка ще повиши туристическия капацитет в общината, ще доведе и до откриване на нови работни места в сферата на туризма“, заяви кметът Красимир Герчев. Идеята на местната власт е комплексът да бъде отдаден на концесия. Проектът е минал през ОВОС, остава процедурата в земеделското министерство за преотреждане на земята и изготвянето на концесионен анализ, допълни градоначалникът. standartnews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене