Недостигат бюлетини в селата Логодаж и Дъбрава

Привършили са бюлетините в двете секции в благоевградските села Логодаж и Дъбрава, което е наложило с решение на ОИК-Благоевград да се доставят допълнително бюлетини от други секции. С това се решава обаче само проблемът с избора на кмет на община и общински съветници.

Заради недостигът на бюлетини за кметове на кметства в с.Дъбрава, където кандидатите са четирима, ЦИК взе решение номер 1568-МИ София, 27 октомври 2019 г. относно разрешение за гласуване за кмет на кметство Дъбрава, община Благоевград, при недостиг на бюлетини .

Решението на ЦИК указва на ОИК – Благоевград, да приеме решение за упълномощаване на членове на ОИК, които съвместно с председателя на СИК да направят копия на бюлетината, с които да гласуват негласувалите до момента избиратели. Описаните действия да се отразят в протокол, който да се подпише от представителите на ОИК и от членовете на СИК. Този протокол, както и един екземпляр от копията на бюлетината, да се приложат към протокола на СИК за отразяване на данните от гласуването.

До недостигът на бюлетини в с.Дъбрава се е стигнало т.к. заявката за тиража на бюлетините е подадена въз основа на информация от община Благоевград съгласно броя на избирателите в предварителния избирателен списък в кметство Дъбрава. По окончателните избирателни списъци броят на избирателите в кметство Дъбрава е 134, поради което отпечатаният и предаден на секционната избирателна комисия тираж на бюлетините е недостатъчен./E79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене