Без категория

С невероятни спомени си тръгнаха децата от първата смяна от Детския православен лагер в манастира край Хаджидимово

хаджидимово

С невероятни спомени и духовно обогатени си тръгнаха децата от първата смяна от Детския православен лагер в манастира „Св. Георги“ край Хаджидимово.
Малките лагерници бяха изпратени с благословията на Неврокопския митрополит Серафим и всички духовници от Светата обител, които полагаха ежедневни грижи децата да се чувстват добре през ваканцията. За гостите имаше много игри, часове по вероучение, разходки и вечерна молитва.
Лагерниците научиха и химна на България, тъй като всеки ден в манастира завършваше с общо изпяване на „Мила Родино“.
В рамките на лагерната смяна децата ловиха риба от така наречения язовир „ Маметското езеро“, посетиха античната крепост „Св. Димитър” край река Места, имаха часове за ръчен труд, киновечери, плаж, екскурзия до Гоце Делчев с посещение на историческия музей, храма „Успение Богородично”, разходка в парка и други. Децата бяха гости и на тържеството на ученици изучаващи СИП „Религия и християнство“.
В сградата на Неврокопската митрополия децата се преклониха пред паметта и запалиха свещички на гроба на покойния Неврокопски митрополит дядо Натанаил.
Малките лагерници опознаха тайнствата на вярата, създадота нови приятелства, придобиха се нови знания в области на светската и църковната история.
Децата научиха, колко е важно да се стремят да вършат добро и че винаги могат да разчитат на застъпничеството на св. великомъченик Георги Победоносец пред Бога.
Родители благодариха на митрополит Серафим и на всички от манастира за предоставените възможности на децата им редом с игрите и забавленията, да бъдат просветени в християнството.

серафим

хаджидимово 1

хаджидимово 2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене