Венци Сотиров – независим кандидат за общински съветник: Човекът е като книга. Не съдете само по корицата, трябва да я отворите и да я прочетете!!!

В дома сме на Венци Сотиров известен повече като Мишката. На мен ми направи впечатление в твоя личен фейсбук пишеш, че очакваш подкрепа от хората, които те познават истински не от образа, който ти е наложен от медиите.

– Абсолютно вярно.

Кой си ти? Какъв човек си извън образа, който ти е наложен от медиите?

Аз съм Венци. Един нормален човек. Този образ, който ми е наложен от медиите не е верен и не е правилен. Човек обичащ приятелите си. Лоялен към приятелите си. Голям моралист съм също. Обичам семейството. Обичам животните много. От ранна детска възраст имам и кучета, и котки. Грижа се за тях. Спортен човек съм. Интересувам се от история. Това ми е любимата наука. Чета много исторически книги.

Какви породи кучета отглеждаш?

Отглеждам Преса Канарио и Бандог. Това са моите породи. Те отговарят на моя характер. Харесвам и други породи разбира се.

Как ти дойде идеята да се кандидатираш за общински съветник?

– Идеята ми дойде най-вече от вас медиите. Вие ми подсказахте за това нещо. Толкова години аз изобщо не съм изразявал позиция и лично мнение по доста въпроси. Най-вече и за това, което се пише за мен в личен план. Просто по някакъв начин аз трябваше да се защитя. Защитавал съм понякога ин директно с позицията си много хора, но не съм излизал напред с лицето си, и няма как да отговарям за техните грешки или успехи. Затова реших да изляза с лицето си, със същността си, за да могат хората да ме съдят или хвалят евентуално след това. Без да се оправдаваме, че стоим зад някой или пред някой.

С какво мислиш твоят опит натрупан досега би бил полезен на града ако станеш общински съветник?

– Комуникирам с хора и винаги съм бил сред тях. Имам управленски опит и тук, и в чужбина. Работил съм винаги с човешки съдби и характери. С много неща мога да бъда полезен. Имам опит в спорта, имам опит в много неща. Човек не може да разбира от всичко. Както много хора се опитват да показват, че разбират от всичко. В общината има администрации, има експерти в отделните области. Не може да разбираш и от ЗУТ, и от икономика и от каквото и да е друго. Един от  приоритетите ми е по някакъв начин да стана свръзката между общинска администрация и обикновеният човек.…Аз говоря три езика перфектно. Поколението ми е от тук, от този край затова обичам и да говоря малко диалектно. Това го правя целенасочено, нарочно. Защото някои се опитват да се правят на софиянци, но всъщност не са….

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене