Проф. Светлана Шаренкова: Доживяхме… САЩ „отсвириха” ГЕРБ и Бойко Борисов!

Унищожителен за отиващата си власт на ГЕРБ и Бойко Борисов е Докладът на Държавния департамент на САЩ. Там се говори това, което от години казва единствената реална българска опозиция в лицето на БСП с лидер Корнелия Нинова. Казват го малкото свободни медии, сред които е ЗЕМЯ. Казва го и излъченият от Нинова и БСП и избран с 2 милиона гласа президент Радев, който с призива си „Мутри, вън!” обедини 70% от българите в протест срещу това мафиотско-корпоративно корумпирано управление.

А това е, че в България при тази власт царят корупция, беззаконие, изкривено правосъдие, полицейщина, цензура срещу свободното и критичното към управляващите слово! Мафиотско-мутренски модел на превзетата държава в действие! Срещу това миналото лято протестираха стотици хиляди българи, а техен авангард бяха младите, които не искат да живеят повече при такава опростачена, нагла и крадлива власт!

Сходно мнение през есента зае Европейският парламент, а преди броени седмици бе изречено и от водещите сенатори от Демократическата и Републиканската партия в Комисията по външна политика към Сената на САЩ. Тогава пишман говорители от ГЕРБ и „мисирки” от присъдружните на властта медии опитаха да омаловажат това, да го представят като „лично мнение”. Ето, че не е – това е вече утвърдена, засилваща своя критичен тон системна позиция на САЩ, които са наши стратегически партньори. Е, сега няма как от ГЕРБ да омаловажават и да ни засипват с нелепи оправдания при тази категорична официална позиция на Държавния департамент! При това – оповестена дни преди изборите за парламент у нас, на които управляващите правят всичко възможно да запазят властта си именно със заклеймените от Вашингтон практики – корупция, натиск и страх, полицейщина, цензура, корпоративен и купен вот, манипулации. Знаково е, че бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов наруши омертата  на тази власт и призна, че ГЕРБ няма да се посвени от нищо, за да запази властта с всичките й „екстри” – пълните със злато и пачки чекмеджета в премиерската резиденция, унижението на институциите и парламентаризма за сметка на раздаването на обещания от прозореца на Джипката, повсеместната далавера с обществени поръчки и европейски пари, клиентелизма и калинките в администрацията. Тъжно е, че държава с 1300 години история само за три мандата на Борисов и ГЕРБ бе превърната в територия на олигархията, организираната престъпност и диктата на монополите и транснационалния капитал. Че заемаме трайно последните места в Европа по здравен статус, доходи и пенсии, социална политика, жизнен стандарт.

Добре е, че след години, в които Вашингтон, Берлин и Брюксел си затваряха очите за случващото се у нас, най-после видяха това, което виждат и усещат милиони българи.

Много дълго Борисов просперираше със сляпо послушание пред „началствата”, а те реагираха към него на принципа „Кучи син, но наш кучи син”. Явно тази идилия е към края си! Жълтите картони към Борисов са факт!

Но решението, разбира се, е на българския народ и ще бъде взето само след броени дни – на 4 април!

Решението е едно – мощен вот и Червен картон срещу ГЕРБ, защото те загубиха моралното право да управляват. В изолация са сред българския народ, сред геополитическите ни партньори от ЕС и САЩ, сред другите водещи сили в днешния нов многополюсен свят. Време им е за дълго да си „починат” от властта… И българският народ да научи цялата истина за корупцията и цензурата с марка „ГЕРБ”.

Време е да си върнем държавата, свободата, нормалността, бъдещето! Убедена съм, че то принадлежи на честните хора!

 

Проф. Светлана Шаренкова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене