Петричкият шоумен Димитър Туджаров – Шкумбата: Три пъти се връщах от оня свят!

Ванга ми каза, че и капка алкохол може да ме убие

„И до днес продължавам да спазвам заръката на великата пророчица Ванга. Тя ме ориса да не пипвам и капка алкохол, защото следващ път няма да ме върнат на земята.“ Това сподели българският майтапчия №1 Димитър Туджаров-Шкумбата, който преди дни стана на 65 години, а в понеделник ще представи първата си книга – „Хумористично селфи“, в НДК.

„Слушам Ванга винаги! Първо почнах опити в бизнеса, но нищо не се получи. А тя ми каза: „Дръж си китарката и не бой се“. Така и направих. Не съжалявам. Предсказа ми, че ще се оженя за съпругата ми София и че цял живот ще ме гледа, и така и стана“, сподели още Шкумбата.

Шегаджия номер едно на републиката е категоричен, че след преживени 12 катастрофи, три от които е бил на косъм от смъртта, изпълнява всяка заръка на Ванга.

„Когато ми се случи последната катастрофа, Ванга ме спаси, като ми каза: „За последен път те връщат, качваш се в момента на последния влак, да не си куснал алкохол отсега нататък!“ Оттогава до ден днешен не съм докоснал алкохол! В началото никой не ми вярваше, че разсмивам, а не пия. И съберем се, с Наско Сираков, с познати футболисти, а те: „Хайде сега, не е възможно ние пием, а ти само да гледаш“. Става бе хора, става! Моето настроение постоянно е високо и без алкохол ми е весело“, смее се Туджаров.

„И за много други неща сме си говорили с пророчицата. Помня един път, когато ми сподели, че под вулкана там в Петрич – Кожух се казва, имало голямо селище. Вика: „Колко черкви има долу, колко души на хора са потрупани там. А има и един кръст, целият от злато. Но няма как да се изкопае, защото там водата е вряща.“ А аз й викам: „Кажи бе, лельо Ванге. как да стигна до златния кръст?“ „Лонгур, с лонгур! – ми вика тя. – Ти за това само питаш, а? И смях, голям смях падаше“, смее се комикът.

Три месеца преди да почине, Ванга била тъжна.

„Чудеше се защо е построила черквата, като хората не я заслужават. Споделяше, че в момента черното е повече от бялото. Но вярваше, че тези новите ще променят нещата. И затова им се радвам сега на младите хора. Сигурно те са новите. Защото не искам след 10 години репортажите от българския парламент да започват така: „Моля, господа депутати да дойдиии двама българин да измиетат тука, че да почним кючека“ (смее се). И допълва: „Защото изборът на хората е важен. Ако се намираш над една река, ти избираш как да преминеш на другия бряг – по трудния начин да плуваш или да минеш по моста й отгоре, казваше Ванга“, завършва Димитър Туджаров – Шкумбата.

Стоянка му вадила нож

„Много ме кефи Стоянка Мутафова! Сума ти майтапи съм си правил с нея. Но я обичам. Преди години след един 8 декември участвах в програма на студентски бал. Тогава разбрах, че Тодор Колев прави купон у тях. И реших да се измайтапя със Стояна. Посред нощ й звъня, а тя вдига слушалката и аз й казвам с гласа на Адама: „Стояно, знам, че те боли крака ма, ама ела, че ми е лошо, а няма на кой да се обадя по това време“. И отива Мутафова у Колев. Отваря и що да види – купон прави Тошко. И й вика: „Ама аз теб не съм те канил“. А тя: „Как не си бре?“. После Стоянка разбра, че аз съм се обаждал. И един ден с жена ми минавам през унгарския ресторант и лююп – една чанта върху главата ми. Обръщам се – Стоянка. „Простак, ще си правиш майтапи с дъртата жена, а?!“ И като взе един нож и като ме подгони пред всички. „Ще те заколя!“, вика. Майтап голям! После още един номер й спретнах. Беше в Пловдив, жега страшна. Виждам аз шофьора й и почвам да го черпя със сокчета, това-онова, а тя горката толкова й топло, че обикаля около колата и чака да тръгнат. Накрая се смилих и като ме видя, пак ме погна да ме гони. Абе обичам я тази жена, велика е и на майтап носи“, смее се Туджаров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене