Димитър Марчев, председател на КТ „Подкрепа“: Работил съм с много кметове, д-р Камбитов е човекът, с който  имаме най-добър социален диалог

Кандидатът за кмет за трети мандат, издигнат от ПП ГЕРБ, д-р Атанас Камбитов и председателят на КТ „Подкрепа“ – Благоевград Димитър Марчев подписаха споразумение за сътрудничество и бъдещи съвместни действия в полза на обществото. Димитър Марчев благодари за конструктивния и ползотворен диалог през последните 8 години.

„Работил съм с много кметове. Смея да твърдя, че най-успешният социален диалог, който  сме водили, най-успешните постигнати резултати относно Колективни трудови договори, са постигнати с г-н Камбитов. Той е човек, отворен за диалог. Това, което правим днес е едно естествено продължение на пътя, който сме извървели през последните 8 години. Преди няколко дни медицински сестри в София протестираха за по-високи заплати, а в същото време,  от януари тази година, сестрите в Благоевград получават 900 лева –  това, което много малко общини са постигнали в нашата държава. Ние ще продължим да работим с д-р Камбитов, смятам, че той ще успее да извоюва и трети мандат, по категоричен начин, въпреки цялата помия, която се излива през този предизборен период. Подкрепяме г-н Камбитов, защото ние като членска маса сме повече от всички членове на  политически партии в Благоевград. Това не е маловажно. Нашите хора са доволни от подписаните КТД-та в сферата на средното образование, в Бюджетното звено на детско и училищно здравеопазване и там, където имаме синдикални секции в общински предприятия, така че надявам се и занапред да продължим да си партнираме. Това доверие, изградено между нас, през годините, трябва да бъде защитено по убедителен начин, каза Димитър Марчев.

Кандидатът за кмет за трети мандат д-р Атанас Камбитов благодари на Синдикатите за доверието.

„Приемам тази декларация като оценка на общата работа за последните 8 години. КТ „Подкрепа“ и Община Благоевград работят много успешно. Винаги сме намирали общ език и всичко, което сме правили е единствено и само в полза на хората. Това е задачата и на Общината, и на Синдиката.

За мен  това е една заявка за бъдеща работа смятам, че и занапред ще продължим да работим по този начин, тъй като целта на всички е една – да осигуряваме все по-добри условия за работещите, разбира се и по-добри възнаграждения.  Оценка на общата ни работа е приза „Социална община“ за периода 2015-2019 г. в национален мащаб“, каза д-р Атанас Камбитов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене