Бившият директор на РИОКОЗ – Кюстендил д-р М. Кметски е новият шеф на „Медицински дейности“ в РЗИ – Благоевград

михаил кметски

Бившият директор на РИОКОЗ – Кюстендил д-р Михаил Кметски започна работа в Регионалната здравна инспекция в Благоевград. Д-р Кметски е новият шеф на дирекция „Ме­дицински дейности“ в Бла­гоевградска област. Той е назначен след проведен кон­курс, на който документи за участие не са подали други кандидати. Мястото бе вакан­тно след напускането на д-р Илонка Седлоева в началото на тази година.

Подадох документи за об­явения конкурс за длъжността по принципа на близостта, след като в Кюстендил не ме допуснаха да работя в РЗИ, трябваше да избера някои от близките градове – Благоев­град или Перник, каза д-р М. Кметски и поясни: От 1993 го­дина работя в структурата за контрол и опазване на общес­твеното здраве, тогава ХЕИ – Кюстендил. Имам три придо­бити специалности по висша медицина, магистър по здра­вен мениджмънт, социална медицина и здравен мени­джмънт и хигиена на детската и юношеска възраст. Заемах ръководния пост в Кюстендил до началото на 2011 година, след обединението на Регио­налния център по здравеопаз­ване с РИОКОЗ бях освобо­ден. Тогава временно за ди­ректор на новата структура РЗИ – Кюстендил бе назначен д-р Христо Кознишки, след обявяването на конкурс за длъжността през лятото на 2011 година подадох докумен­ти, но не желая да коменти­рам избора.

Сега на практика разстоя­нието, което пътувам от Са­парева баня до Благоевград, е по-близко с 13 км в срав­нение с пътуването ми до Кюстендил, очаквам скорош­ното пускане на магистрала­та. Харесвам Благоевград и областта, които се развиват по европейски модел, колек­тивът също е задружен, с д-р Л. Павлова сме работили и преди години, аключи д-р Кметски.

В момента в Регионална­та здравна инспекция на Пи­ринско има обявени конкур­с.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене