„Диана Експрес” и Дара пеят за 107 години свобода в Разлог

За втора поредна година град Разлог ще чества 107 години от освобождението от турско робство на 11 октомври, а не на 24 октомври.

Това решение взе миналата година общинският съвет, тъй като свободата си населеното място получава на 11 октомври 1912 година.

Празничният ден ще започне с отслужването на тържествена света литургия в 09,00 часа в църквата „Свето Благовещение”.

Ритуалът по вдигане на знамената и полагането на венци и цветя пред паметника на Васил Левски ще започне в 11,30 часа.

Празничният концерт започва в 18,00 часа с участието на местни творци и самодейци към Народно читалище „15 септември 1903-1909 г.”.

На сцената ще се качат легендарните музиканти от група „Диана Експрес” и любимката на тийнейджърите – Дара. Денят ще завърши с тържествена заря.

Събитията по повод празника на Разлог стартират още на 30 септември с пиесата за деца „Летящата принцеса”. Тя ще се играе в 10,30 часа в големия салон на читалището. В същия ден ще бъде представена в малката зала на читалището от 18,00 часа книгата „Владимир Каназирев – от Разлог до Сент Луис” на д-р Елена Чалгънова.

Театралната постановка „Под манастирската лоза” ще се играе от 19,00 часа в големия салон на читалището.

Областен турнир по шахмат за мъже ще се проведе в Клуба на пенсионера на 6 октомври. Тогава Регионаален клуб „Традиции”-Благоевград ще изнесе урок „Трудолоюбие” в Исторически музей-Разлог. Регионалният турнир по тенис на маса за юноши и девойки е на 9 октомври в Професионалната гимназия по транспорт. 10 години Защитено жилище за лица с физически увреждания под мотото „Добрината се крие не в голямото тяло, а в голямото сърце” ще отбележат потребители и гости на 10 октомври в село Долно Драглище.

Два дни по-късно започва петнадесетият международен турнир по карате за Купа „Пирин” в спортната зала „Септември”.

Националното изложение на български породи животни е на 19 октомври в тренировъчния център на СККС-ДВАЛ.

Събитията приключват на 20 октомври с шампионат по надтегляне на тежковозни коне.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене