Владимир Москов от БСП за България, Борислав Пръков от ГЕРБ и Адем Зърбаш от НДПС са кандидатите за кмет на община Гоце Делчев

Трима кандидати за кмет на община Гоце Делчев, девет партии и коалиции с мерак за общински съветници, 2 села с по един кандидат за кмет на кметство, 156 кандидати за общински съветници, пише пирин прес.

Това е част от статистиката за предстоящите местни избори на 27 октомври.

По информация на председателя на ОИК Иванка Кехайова, документи за кандидат на община са подали Владимир Москов от БСП за България, Борислав Пръков от ГЕРБ и Адем Зърбаш от НДПС.

Листи с по 29 кандидати, колкото ще са местата в новия Общинския съвет на Гоце Делчев са подали в ОИК -местната коалиция „ДВИЖЕНИЕ ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ“ (АБВ), с водач Ангел Гераксиев, БСП, с водач Владимир Москов и ГЕРБ, с водач Никола Джингаров. 26 са кандидатите за съветници на ДПС, водени от Ведат Хюсеин, 19 са кандидатите на петорната коалиция ЗНС (СДС, ДБГ, ВМРО-БНД, ССД), водени от Стоян Вакареев, 12 са имената в листата на коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ”, водени от Спас Тетимов, 8 са кандидатите за общински съветници на НДПС, водени от Адем Зърбаш. Кандидатите на БЗНС са Ангел Живков и Благой Плевнелиев и на ВОЛЯ – Лимонка Поппетрова и Диана Бойкова.

Заради нередовни документи Общинската избирателна комисия е отказала за участие в изборите на партия „БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ ЗА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ” – уточни председателят Иванка Кехайова.

Каква е ситуацията с кандидатите за кметове по селата?

От подадените документи за регистрация, още от сега е ясно, че кметовете на селата Господинци и Лъжница ще започнат нов мандат. Това са Ахмед Ходжов и Заафер Койнар.

Най-драматични се очертават изборите в Мосомище, Борово и Баничан, където на първи тур ще се явят по трима кандидати. По двама ще са претендентите за кметския стол в Брезница, Корница и Буково.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене