Мъж обяви гладна стачка заради думи на Ванга

74-годишният Павел Кипров от симитлийското село Черниче обяви днес, че обявява гладна стачка. Мотивите му, за да предприеме тази крайна мярка е незинтересоваността на всички държавни институции, които вече 16 години игнорирали неговата честна дума и не вярвали, че в началото на 80-те години пророчицата Ванга е споделила само на него къде е истинският гроб на Левски в София: Левски е погребан не там, където сочи Хайтов. Левски е в черквата „Свети Никола“ срещу митрополията в центъра на София, му казала тогава пророчицата. После той сънувал, че скелета на Апостола е вдясно от олтара. До тялото му са положени метален кръст, пищова му и нож: „Така че с металотърсач или скенер гроба на Левски лесно може да бъде открит, но 16 години никой не ме взима насериозно. Така, че реших да обявя гладна стачка и докато не ми насрочат среща с Бойко Борисов няма да я преустановя. Дори да умра от глад,» закани се днес пред журналисти приближеният /според него/ на пророчицата Павел Кипров. Преди няколко години той излезе и с друго нейно предсказание, което тя била споделила пак само на него: «България ке тръгне нагоре, когато генерал й стане началник“, му била казала тя?!

Кипров става близък с леля Ванга в края на 70-те години чрез чичо си, който тогава бил градинар на Рупите. Според него в началото на 80-те години той я спасил от отравяне:»Бяха й сложили отрова в храната. Аз й казах да не я докосва и така Ванга остана жива. Спечелих й доверието и затова тя сподели само на мен къде е гробът на Левски. После месеци наред приемаше ядене сготвена само от стринка ми и всеки ден аз я носех с колата от Черниче до Рупите», споделяше с журналисти през годините Кипров.

Пишещият тези редове до последно вярваше в твърденията на Павел Кипров и в серия публикации от 2001 година доскоро настояваше оторизираните институции да ги проверят. Нещо повече, през 2002 година заведох Кипров в дома на писателя Николай Хайтов и го запознах с него и съпругата му. После писателят и артистът Васил Банов му дойдоха на гости в Черниче на т.нар. «свинска сватба». Като благодарност на 6 август тази година пред гроба на пророчицата на Рупите аз получих обвинението, че заради такива като мен не са намерили гроба на Левски?!

В името на неговите твърдения си премълчвах поредицата криминални скандали, в които се забъркваше непрекъснато Павел Кипров. Премълчавах, че неговото име отдавна фигурира в масивите на МВР като иманяр! Накрая, буди недоумение неговото твърдение, че Левски е пограбан с метален кръст, револвер и нож?! След като часове преди това Апостола е бил обесен в присъствието на десетки турци. /Монитор

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене