Спортният елит в Сандански първи ще се запознае с функционалните възможности на новата Спортна зала

Спортистите и спортните клубове в общината първи ще се запознаят с функционалните възможности на новата Спортна зала на Сандански!

На 23 септември (понеделник), от 11:00 ч. ще представя новата Спортна зала на Сандански пред спортните дейци от общината. Целта е те не само да се запознаят с нейния потенциал, но и да предложат организационни детайли преди официалното ѝ откриване.

Припомням, че за изграждането на залата Министерски съвет отпусна 3,3 млн. лв., а общината осигури още близо 450 хил. лв. Това ще бъде една от малкото зали в България, която на практика предлага възможност за практикуване на всички колективни спортове на закрито – с достатъчно ширина за хандбал и футбол, и достатъчна височина за баскетбол и волейбол и др. Трибуните са с 500 седящи места за зрители, изградена по всички съвременни стандарти за енергийна ефективност и безопасност. Към нея се обособява и един цял нов парк с 15 дка площ, което е и вторият етап за цялостното ѝ завършване.

Към момента текат финални довършителни действия на Спортната зала, но целта на общината е тя да бъде открита като част от цялостния Спортен комплекс и завършването на фаза II – обособяване на новата паркова площ.

Очаква се двете фази да приключат до края на месец октомври.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене