Connect with us

Таблоид

Мистерия в Благоевград! Полугол мъж полетя от високите етажи на блок, издъхна на място!

Published

on

Мъж се хвърли от високите етажи на блок в благоевградския квартал “Запад”. Трагедията се е разиграла около 6:30 тази сутрин. Според разкази на първите очевидци, мъжът бил полугол, със смъкнати до коленете гащи.

Незабавно е уведомена полицията, а пристигналите на място полицаи започнаха оглед и разпити на съседи. Оказа се, че никой от живеещите в блока, излязъл да работа около 7 часа не го познава.

Предполага се, че е скочил през прозорец на стълбищното пространство между 6-ти и 7-ми етаж. Възрастни съседки коментираха, че това не е първият случай, в който от този блок и съседния са се хвърляли хора. Засега полицията не се ангажира с официална версия по случая и категорично твърдение, че се касае за самоубийство. Не изключват вероятността мъжът да е бил нечии гостенин. Очаквайте подробности в Struma.com.

Таблоид

СТАРТИРА ПОРЕДНИЯТ ОДОБРЕН ПРОЕКТ НА ОБЩИНА САТОВЧА

Published

on

Кметът на община Сатовча д-р. Арбен Мименов подписа Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансофа помощ по оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура чрез подбор BG16M1OP002-2.009 „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението и отпадъците“

В основата на проекта е най-успешната в ЕС добра практика за въвеждане на принципа „Замърсителят плаща“ при управлние на битовите отпадъци, а именно „Плащане според количеството отпадъци“.

Демонстрационният проект ще се изпълни в малък мащаб на територията на община Сатовча и предвижда оборудване на еднофамилни/ малки многофамилни къщи с кофи за смесени отпадъци с различен обем и с кофи за рециклируеми отпадъци.

Основната цел на проекта е да допринесе за постигане на целите заложени в Закон за управление на отпадъците чрез въвеждане на мерки за предотвратяване образуването на битови отпадъци и намаляване количеството образувани смесени битови отпадъци.

Проектът е на обща стойност 382 774,02 (триста осемдесет и две хиляди седемстотин седемдесет и четири лева и две стотинки ) и стартира от 08.09.2020г., като изпълнението на всички заложени дейности трябва да приключи на 08.08.2022г.

Continue Reading

Таблоид

Коронавирус в Дома за стари хора в Гоце Делчев и Долно Драглище

Published

on

Седем души от Дома за стари хора в разложкото село Долно Драглище са с потвърден коронавирус. От тях трима са от персонала и четирима потребители.

Директорът на РЗИ – Благоевград д-р Калоянов сподели, че са изследвани всички потребители и персоналът, общо 78, и други положителни за коронавирус няма.

„Всички положителни са изолирани, а домът е дезинфекциран изцяло. От хората с положителни проби един е с леки симптоми и хрема, другите са без симптоми. За щастие нямаме клъстери в момента“, каза д-р Калоянов и допълни, че са изследвани и хората от Дома за стари хора в Гоце Делчев, където от общо 21 души само един е положителен, останалите 20 са отрицателни.

Иначе в село Долно Драглище броят на отчетените през уикенда положителни проби са най-много от цялата община, общо девет.

 

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al