Талантливи дупничанчета със стипендии по 280 лв. от общината

Стипендия от по 280 лева ще връчи общината в Дупница на три талантливи деца. Това реши назначената комисия в състав от общински служители и общински съветници, на база методика за класиране според приетата наредба за стимулиране на децата в общината. Комисията е разгледала и класирала подадените общо 10.

Стимулите са за 2 месеца и ще ги получат Алекс Иванов в област „Наука и техника“, заради завоюването на I-о място на областния кръг на олимпиада по география и икономика през тази година. В област „Изкуство и култура“ стипендиант е Калина Гергинова, която има I -во място на IX – ти Международен Пушкински конкурс – 2019 г. и II -ро място на Първи национален младежки конкурс на българската и руската песен „Нова надежда“ – 2019 г.

В сферата на спорта този път е отличена Рая Соколова, спечелила I -во място на Национален турнир по художествена гимнастика – Купа Гълъбово – 2018 г. и I -во място на Международен турнир „Диамантите на София“ – 2019 г. Състезателката по художествена гимнастика също ще получи стипендия от общината за 2 месеца.

През месец ноември пък ще има трета сесия за събиране на документи за финансовото стимулиране./kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене