Това се случва с тялото, когато спрем да правим секс

Сексуалното въздържание може и да е добро за известно време и заради различни причини, но отказването от размяната на ласки за дълго или завинаги може да доведе до доста смущаващи физически резултати.

Изследователи в областта на секса твърдят, че ако сте имали нормален сексуален живот, а в момента не се радвате на такъв, това ви прави по-склонни към разочарование и депресия.

Кои са осемте неща, които се случват с тялото, след като спрем да правим секс.

Не, не ставате „по-тесни“

Въздържането от секс не прави вагината „по-тясна“. Това е градска легенда. Усещането за стегнатост във вагината не е повлияно от броя на сексуалните партньори, а въздържането от интимности не означава повторна девственост. Това, което може да се случи, е тъканите на вагината да забравят навика да се отпускат при възбуда или проникване. Не се притеснявайте, когато отново се качите на седлото, те много бързо ще си припомнят с ваша помощ това.

Мъжете са по-склонни към еректилна дисфункция

Въздържанието изглежда увеличава вероятността от еректилна дисфункция при мъжете. Изследванията върху това са насочени към по-възрастните мъже, но всички те са единодушни в заключението, че редовната сексуална активност има положителен ефект върху ерекцията на мъжа. Използвайте пениса си или го губите. Известно е, че редовните еякулации може да помогнат да се избегне рак на простатата.

Имунната система става по-уязвима

Сексуалната активност допринася положително за имунната функция на тялото. При жените тези промени са насочени към по-лесното забременяване. За съжаление, ако не правите секс редовно или изобщо, тогава сте по-податливи на заболявания и инфекции, които иначе имунната система би блокирала.

Либидото може да спадне

Някои експерти са тотални защитници на редовната сексуална активност като начин за „поддържането на огъня“ на либидото. Те смятат, че период на въздържание ще намали сексуалното желание с течение на времето, тъй като тялото потиска хормоналния отговор на възбуда./mila.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене