Зам.-министър Павлов се включи в честване по повод Световния ден на мира

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов се включи в честване по повод 21 септември – Световен ден на мира, организирано от Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ).
„Тази дата е изведена в световния календар от Организацията на обединените нации именно с цел да обостри вниманието за важността на разбирателството и мира на международно ниво – теми, които осъзнаваме колко са важни, когато започнат да липсват“, каза Павлов.
Той изтъкна, че един от приоритетите на ММС и лична кауза на министър Красен Кралев е борбата с агресията сред младите хора чрез спорт и младежко включване. От 2017 до днес една от най-работещите програми на ММС е насочена именно към превенция на агресията и зависимостите сред младите хора. „Усилията на институциите в тази посока се доказаха и от работата ни по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. България бе първата страна, която постави темата за “младите хора, мира и сигурността” – в резултат бе завършено първото законодателно досие в сектор „Младеж“, допълни зам.-министърът.
Председателят на СТСБ Екатерина Йорданова изказа своята благодарност за подкрепата от страна на ММС и зам.-министър Павлов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене