Българска лекоатлетка даде положителна допингпроба на олимпиадата

Най-добрата лекоатлетка в дисциплината 3000 метра с препятствия при жените на България– Силвия Дънекова, е отстранена от надпреварата в Олимпиадата в Рио

Това съобщиха от Бразилия, откъдето обявиха, че е спипана от допингченгетата след установяване на забранени субстанции и в двете дадени от нея проби.

От Българския Олимпийски Комитет потвърдиха информацията, което означава, че спортистката ни към момента е временно отстранена и има време до 15:00 българско време, за да изложи позицията си пред властите в Бразилия.

Както обикновено се случва в такива ситуации, атлетът има минимални шансове за успех и така българката най-вероятно няма да може да стартира в събота (13.08) в своята дисциплина и ще бъде наказана със спиране на правата в следващите няколко години.

Спонтанните проби от 30 юли и 1 август са потвърдили наличието на така наречените пептидни хормони и хормони на растежа. Те са забранени от Международния Олимпийски Комитет от доста години насам.

По неофициална информация Дънекова ще се защити, казвайки, че не става въпрос за допинг, а за хранителни добавки, които са спомогнали за естественото развитие на тялото и организма ѝ.

gong.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене