Деца и младежи показват промяната в Банско с рисунки, есета и снимки

Конкурс под надслов „Имало едно време – през детските очи” стартира под егидата на кмета на община Банско – Георги Икономов. Млади художници, писатели и фотографи ще покажат таланта си по случай предстоящия празник на града, който е на пети октомври.

Целта на конкурса е да събере картини, художествени текстове и фотографии, които показват как се е променил обликът на града през очите на децата. Всички творби ще бъдат подредени в голяма изложба. В празничната седмица във фоайето на читалището в града кметът Икономов ще награди тримата най-добри от участниците.

Деца от предучилищна възраст до 4 клас ще рисуват, ученици от 5 до 8 клас ще пишат стихотворение, разказ, есе или приказка на тема „Този град – много древен и все по-млад”. Най-големите ученици, от 9 до 12 клас, ще трябва да се конкурират в категория „Художествена фотография”.

„Седнете до дядо си на пейката пред старата къща и го послушайте. Нека той ви разкаже история, която да превърнете в творба и която ще запазите за вашите деца. Заключете разказите за прекрасния ни град в картини, стихове и снимки, за да има какво да покажете на внуците си. Съхранете спомена и го претворете в „бъдеще”, този призив отправят организаторите към участниците в конкурса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене