Хандбалният „Пирин“ (ГД) почва с международна контрола

Хандбалният „Пирин“ (ГД) играе първия си мач за новия сезон в зала „Неврокоп Арена“ в неделя от 11.00 ч. Главният треньор на гоцеделчевци Николай Пиргов вчера след обяд се договори с колегите си от македонския „Атрсион“ (Струмица) и уточни последните детайли около спаринга.

Съперникът връща визитата си от зимната подготовка, когато пиринската селекция гостува в западната ни съседка. Като част от сътрудничеството между двата клуба бе и приятелският двубой на националния отбор на България до 14 г. с македонските си връстници през лятото. Тогава със съдействието на южняците бе организирана проверката, след като пропаднаха първоначално предвидените контроли с гръцки тимове.

Предстоящата е и възможност да бъде видяна гоцеделчевската формация за първи път от края на миналия сезон. Единственият, който със сигурност няма да играе, е Георги Георгиев. Той направи опит миналата година да възроди кариерата си след тежка травма. Контузията обаче напомни отново за себе си и хандбалистът прекрати плановете за възстановяване на активна състезателна дейност. Още 1 г. поне се очаква да остане Райчо Копривленски, който преди два месеца намекна за отказване на прага на 37-те си години. В качеството си на основен състезател той реши да остане, за да се осъществи по-плавен преход с младите играчи.

Райчо Копривленски

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

strma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене