ОбС на БСП Гоце Делчев, ще раздаде на над 3 400 домакинства биоразградими торбички

Одобрен е проектът на Общински съвет на БСП Гоце Делчев, „БСП за природата“, с който местната партийна структура кандидатстваха за финансиране от фонда „Политически инициативи“ към НС на БСП. Фондът подкрепя креативни инициативи като се финансират различни структури по места. С парите които Общинската организация на БСП Гоце Делчев ще получи по одобреният проект ще бъдат закупени 3 400 бр. торбички за пазаруване от нетъкан, биоразградим материал за многократна употреба. Това означава, че проектът ще обхване над 10 000 човека, каза членът на ръководството на ОбС на БСП Гоце Делчев, Димитър Бояджиев. Той представи още и доста тревожни за природата факти, предизвикани от прекомерната употреба на найлоновите торбички.

Идеята на проекта е да се намали замърсяването на природата, да  допринесат за ограничаване на дървесната сеч за производство на хартиени торбички. От друга страна се спестява замърсяването на природата от масовото използване полиетиленови торбички които са изключително вредни. Разграждането им отнема над 400 години при което се разпадат на микро частици които попадат чрез водата и храните в човешкия организъм с което предизвикват карциногенни заболявания.

Димитър Бояджиев представи проекта пред активисти на ОбС на БСП Гоце Делчев, а председателят на младежката структура на партията, Гергана Орманлиева, пое ангажимента от името на организацията, да раздадат закупените торбички на 3 400 домакинства от община Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене