Ексобластният управител Вл. Димитров, певицата Н. Чакардъкова, и Васил Циров влязоха в националния съвет на партия АБВ

Владимир Димитров

От партията се обърнаха с призив към БСП за преустановяване на конфронтацията. „Нашите опоненти не са левите партии, а ГЕРБ “ се казва в резолюцията на партията

Народната певицата Николина Чакардъкова, бившият областен управител Владимир Димитров и Васил Циров, са тримата от Пиринско ,които влязоха в националния съвет на партия АБВ . Това стана на провелата се през уикенда учредителна конференция на партия АБВ, на която от Благоевградска област участвуваха 45 учредители. След приемане на политическите документи /Политическа декларация, Разолюция и Устав/ беше избран Национален съвет от 55 души, в който влязоха и 3 -мата от Пиринския край

Решено е коалицията АБВ да се яви самостоятелно на изборите. Дава се мандат на ръководните органи на партията да съхранят и разширят предизборната коалиция АБВ и да създадат всички предпоставки партия АБВ да се утвърди като нейно ядро.

„Обръщаме се към БСП с призив да преустановим конфронтацията – нека всяка от двете партии и коалиции да работят на своята нива, да се опитат да привлекат максимално широка подкрепа. Нашият основен опонент не са левите партии, а десницата и ГЕРБ“, пише в резолюцията на АБВ.

От партията призовават основните политически партии и фигури в страната да се обединят около Декларация за национално възстановяване. В нея да се очертаят конкретни мерки за укрепване на държавността и за реформи в основни сектори като образование,здравеопазване, структура на икономиката, демографска политика, борба с бедността. АБВ е готово да участва в подготовката на подобна декларация.

Предстои учредяването на общински и областна организация на партия АБВ с оглед успешно участие в предстоящите избори.

П. Петров/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене