Сидеров беше официален гост на честванията по случай 50 години град Стралджа

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров поздрави жителите на Стралджа по случай 50 години от обявяването на населеното място за град. Той беше официален гост на събитието и беше посрещнат от стралджанци изключително топло.

Сидеров разгледа и изложбата, посветена на петото десетилетие на града. Тя е съвместен проект на Община Стралджа и Държавен архив – Ямбол.

Посещението на лидера на АТАКА беше част от обиколката му в Ямболския избирателен район, откъдето е избран за народен представител. Ето какво каза Сидеров пред събралото се множество в Стралджа:

„Скъпи стралджанци, честит празник! Какво се получи сега – за 50 години Стралджа стана град, а София върви да стане село. Спирам дотук, защото г-жа Фандъкова ще вземе да се обиди, а идват местни избори. Трябва да бъдем политически коректни. Поздравявам ви от все сърце”, приветства хората партийният лидер.

Той изказа благодарности към кмета Атанас Киров, заместниците му Гроздан Иванов и Иван Иванов, както и към цялата общинска администрация. „Когато искаш да се грижиш за града си, може да го направиш. Поздравявам ви за това. Аз се постарах да помогна с каквото мога и както мога като народен представител, като човек, който има връзки с правителството. Радвам се, че го направих. Поздравявам и кмета, и кметската управа за този часовник, където разбрах, че младите вече се срещат”, отчете Сидеров постиженията на градоначалника и администрацията му.

Партийният лидер каза още, че въпреки стремежа на повечето хора да станат граждани, са много важни и селяните, защото именно те произвеждат храната, която консумираме. Те са необходими, за да не се налага да ни заливат с вносни продукти.

„Аз ви поздравявам от сърце, че Стралджа е град от 50 години. Ще правя всичко възможно да се развива още повече, но да не забравяме, че селото, земята е това, което ни храни. Това е нашият корен, от който сме се родили.”

Лидерът на АТАКА разказа и история от своите младежки години, свързана със Стралджа, и в заключение отново поздрави жителите на града.

„Искам да ви пожелая да сте живи и здрави вие, семействата ви, Света Богородица да ви закриля. Най-важното дали си град, или село, са хората, които живеят там. Вие сте истински хора, истински българи. Да сте живи и здрави, да се радвате на поколения и аз знам, че България ще пребъде. Да живее Стралджа”, пожела на стралджанци лидерът на АТАКА.

Ден по-рано Сидеров посети село Маломир, където разгледа довършителните дейности на спортната площадка, за която той и партия АТАКА помогнаха финансово и логистично да бъде изградена.

Припомняме, че благодарение на съдействието на Сидеров беше ремонтиран основен булевард в Стралджа. А най-големият принос на лидера на АТАКА за Ямбол и областта е, че успя да издейства доизграждането на новата болница, която съгражданите му чакат от десетилетия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене