Приета е Стратегия за корпоративна социална отговорност 2019 – 2023 г.

Правителството прие Стратегия за корпоративна социална отговорност за периода 2019 – 2023 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Стратегията се основава на доброволния характер на корпоративната социална отговорност, разбирана като ангажимент от страна на ръководството на компаниите, публичните структури и гражданските организации. Документът адресира политическата ангажираност на правителството за подобряване качеството на живот на населението чрез прозрачни, социално отговорни бизнес практики.

Изпълнението на стратегията ще се координира и с мерки от други стратегически документи в областта на развитие на човешките ресурси, заетостта, демографската политика, опазване на околната среда, образованието и др.

Изказвам благодарности към колегите от дирекция „Жизнено равнище, демографска политика и социални инвестиции“ в Министерство на труда и социалната политика, които положиха много усилия за изработването на Стратегията за корпоративна социална отговорност 2019 – 2023 г., коментира заместник социалният министър д-р Султанка Петрова.

Стратегията адресира политическата ангажираност на правителството за подобряване качеството на живот на населението чрез прозрачни, социално отговорни бизнес практики. Сред целите на документа са да насърчи устойчивото прилагане на прозрачни, социално отговорни управленски и бизнес практики, както и да стимулира развитието на политика на социално отговорно управление на предприятията с държавно и общинско участие и в структурите на публичната администрация, посочи още заместник-министърът от ВМРО.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене