Топ ПРЕСА TV: Неврокопчани във възторг от избора на новия Владика

неврокопчани

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит обяви резултатите от гласуването. Мелнишкият епископ Серафим, получи одобрението на Светия синод за нов митрополит на Неврокопска епархия

Гласували са 12 членове на Св. Синод, като гласовете са разпределени по равно между двете кандидатури – на епископ Серафим и на епископ Григорий. В такива случаи гласът на Патриарха придобива по-голяма тежест и определя крайния избор.

За Мелнишкия епископ Серафим са гласували следните митрополити: Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, Сливенският митр. Йоанакий, на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, Старозагорският Галактион, Ловчанският Гавриил и Варненският и Великопреславски Йоан.

Митрополитите Пловдивски Николай, Врачански Калиник, Плевенски Игнатий, Великотърновски Григорий, Видински Дометиан, Доростолски Амвросий са гласували за Браницкия епископ Григорий.

В изборите не участва Западно и Средноевропейският митр. Антоний, който е в своята епархия. Припомняме, че на вчерашното си заседание Св. Синод взе решение да не приема „дистанционно” гласуване за митрополитските избори…

ЦЯЛАТА СТАТИЯ И ВИДЕО РЕПОРТАЖ ВИЖТЕ ТУК

И ОЩЕ МНОГО ВИДЕО РЕПОРТАЖИ НА www.tv.toppresa.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене