ЕДИНСТВЕНО В ТОП ПРЕСА! Радослав Тасков: Да! Ще подкрепя д-р Атанас Камбитов за трети мандат

Радослав Николаев Тасков е роден на 22 август 1969 г. в Благоевград. Семеен с три деца. Образование: висше, специалност: „Международни отношения“.

Мандат 2003-2007 е Председател на ОбС Благоевград. Мандат 2007-2011 г. е Заместник-председател на ОбС Благоевград.

Мандат 2011-2015 г. е Председател на ОбС Благоевград.

На 5.11.2015 г. г-н Радослав Тасков е избран за председател на Общински съвет Благоевград за мандат 2015-2019.

Срещаме се с г-н Тасков ден след 50-годишният юбилей. Как се чувствате на 50 години? Направихте ли равносметка и какво си пожелахте ?

– Чувствам се като човек, който чисто здравословно съм сравнително добре. Наистина това е възраст, която човек малко или много, иска или не иска прави различни равносметки в живота си. Аз лично не съм правил някаква кардинална равносметка по постигнато и изпълнени цели. Или неща за които съм мечтал като по-малък. Мога да кажа с едно изречение. ако се наложи пак да изживея живота си отново бих искал до голяма степен да ми се повтори по същият начин. Иначе 50 години е и много и малко.Зависи от гледната точка.Смятам, че смисъла на живота не е в броя на годините, а в броя на добрите неща които си успял да направиш . Затова това което си пожелах от тук насетне е свързано със семейството ми и със здравето, с успеха на децата ми.

Вие като председател на Общински съвет Благоевград как се чувствате, когато незнайно защо този съвет все почесто се превръща в цирк. Хора с болни амбиции скачат. Спират им се микрофоните. Даже имаше един случай вие накарахте общинска охрана да изведе общински съветник, който си позволява повече отколкото е необходимо. Защо се случва това?

– Трудно ми е да отговоря на въпроса. В такива ситуации се чувствам самият аз неудобно. Неудобно, че хората които са ни гласували доверие, които са ни изпратили да вършим работа стават свидетели наистина на сцени, реплики и изказвания, които по дефиниция не са присъщи и не би трябвало да са присъщи на такава институция като общински съвет. Вие самият сте свидетел какви усилия полагам това да не се случва. Но понякога се случва, за което наистина съжалявам. Може би и аз като председател на общински съвет и човек, който представлява пред обществеността тази институция дължа извинение на…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене