Васил Арабаджиев: За англичаните сме вампири, които се опитват да изсмучат всичко ценно от страната им

Васил Арабаджиев е роден в Благоевград. Завършил е „Бизнес и финанси” в V СОУ „Георги Измирлиев“. Започва и висше образование в колеж по туризъм, но прекратява ученето си защото емигрира в Англия.

Vasil_Arab.

С какво се занимаваше в България, преди да я напуснеш?
– Преди да напусна България работех, като доставчик в една голяма фирма за минерална вода ,но за мое огромно съжаление бях съкратен. Тогава си дадох сметка, че трябва да намеря изход от затъващата ситуация в която бях поставен. В България няма голям избор от работни места и това подтиква младите хора да вършат само глупости, в това число бях и аз.

Защо замина за UK? Какви бяха първите ти впечатления от Острова?
– Моята приятелка живееше в Англия от много време и ми предложи да отида при нея и да опитаме да се справим заедно. Когато пристигнах в Лондон все едно се озовах в друг свят. Живота тук ми се стори, като на бързи обороти. Всеки бърза за някъде и не обръща внимание на това как изглеждат заобикалящите го хора. Тук може да срещнеш човек с кубинки и зимна шапка и палто, а след него да видиш човек по тениска и къси панталонки. Ако искаш да разгледаш забележителностите на Лондон трябва да излезеш в ранните сутрешни часове, тъй като след това улиците се изпълват с хора бързащи за работа,туристи, всякакъв вид превозни средства и настава пълен хаос.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене