„Една община – две граници“. Пийпълметрия към 23.08.2019 година за Местни избори` 2019 в община Петрич

 

С 21,4 % електорално доверие номинираният от ПП ГЕРБ за втори мандат кмет на община Петрич Димитър Бръчков, е най-предпочитаният кандидат за поста. Втори, с повече от 8 % разлика е бизнесменът и бивш общински съветник от ПП БСД Розалин Хаджиев, когото са посочили 12,6 % от имащите право на глас в община Петрич.

Бившият кмет на община Петрич инж. Вельо Илиев все още се радва на 10,8 % електорално доверие.

4,3 % от анкетираните искат за кмет на община Петрич правния експерт на ПП ВМРО-БНД адвокат Велик Гогов. Председателят на общинското ръководство на ПП БСП Петрич събира 2,1 % електорална подкрепа.

В най-голямото село на община Петрич село Първомай 20,4 % са готови да подкрепят настоящия кмет на селото Стоян Стойчев, 19,2 % смятат за по-подходящ строителния предприемач Стоян Тимов, а 11,6 % от анкетираните искат за кмет на село Първомай собственика на местния фолклорен ансамбъл „Гайтан“ Йордан Николов.

Във второто по население село на община Петрич село Коларово най-желаните за кмет са сегашният кмет Атанас Гошев и предшественикът му Димитър Капитанов. Ако се кандидатира за трети мандат, бизнесменът Атанас Гошев може да разчита на 17,8 % от имащите право на глас свои съселяни. А за да се върне на поста, бившият кмет Димитър Капитанов трябва да надскочи сегашните 17,4 % електорално доверие.

На повече от 3 % разлика след двамата основни претенденти за кметския пост в село Коларово е историкът Димитър Тренчев, който събира 14,2 % електорално доверие.

12,7 % от анкетираните искат за кмет на село Коларово настоящия общинския съветник от ПП „ГЕРБ“ Траян Стоименов.

С близки нива на електорално доверие са поетесата Вили Спасова, която са посочили 5,3 % от имащите право на глас жители на село Коларово и строителният работник Димитър Мицков, когото са посочили 4,1 % от анкетираните. 3,3 процента са предпочели за кмет на село Коларово секретаря на местното читалище Евгени Гоцков.

4,2 % от анкетираните, имащи право на глас в община Петрич са заявили, че ще направят своя избор за кмет на община и кметове на кметства след като бъдат официално оповестени всички кандидати и след като бъдат обнародвани концепциите им за управление.

3,4 % от анкетираните жители на община Петрич са декларирали категоричния си отказ от право на глас, а 2,8 % са колебаещите се дали да гласуват.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене