Жители на „Струмско” скочиха срещу цех за пелети

сесия струмско

Жители на благоевградския квартал „Струмско” днес поискаха община Благоевград да се намеси в проблем между гражданите и фирма за производство на бетонени изделия, брикети и пелети. Според тях фирмата, разположена в стопанския двор в старо Струмско ги трови с пушек и прах.

Групата от 20-ина живущи в квартала днес поиска от община Благоевград съдействие по отношение дейността на фирма „Боди” ЕООД, която според тях има разрешение само за складова база на бетонни изделия, а сега иска да пуска в експлоатация и завод за пелети и брикети.

”В момента има разрешение да се прави завод за производство на пелети и брикети, което ще пречи на нас живущите в района, да не говорим, че има и земеделски земи. Отделно от това същият човек в момента прави бетонови изделия, а има разрешение само за склад за бетонови изделия, а не за производство”, обясни Румен Атанасов, представител на групата граждани от благоевградския квартал „Струмско”.

Във връзка с проблема градоначалникът Атанас Камбитов коментира, че общината е изискала всички документи, за да се запознае с проблема.

„В момента сме изискали абсолютно всички документи, за да се запознаем в подробности със случая, за да се вземе адекватно решение. Удостоверение за експлоатация на въпросния обект няма и всякаква дейност на цеха към момента е незаконна. Има сигнали, които сме препратили към РЗИ и РИОСВ, тъй като това са отговорните институции, ще изчакаме техния отговор. В момента изчакваме и от собственика да представи всички документи и може би до края на другата седмица ще излезем със становище”, каза  Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград. 

Гражданите от квартал „Струмско” също споделиха, че многократно са подавали сигнали до РИОСВ и РЗИ, но за сега резултат няма.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене