Миряни се молят на парче бетон

 Велика Златанова

Съмнително чудо събира близо два месеца миряни от околията на град Сандански в малката църква на село Дебрена. Навръх Гергьовден в храма се появило изображение на светица, което според всички е божие знамение, че в черквата има лековита сила. Образът се появил по време на ремонта на черковния двор между двете стари църкви – тази на „Света Бо­городица” и тази на „Света Неделя”.

 Началото на уж необикнове­ната история започва сутринта на 6 май, когато 80-годишната Велика Златанова отключва както всеки ден вратата на храма. Тогава още святото помещение е в ремонт и тук-таме по пода има бетонни плочки, които предстои да бъдат наредени. Велика обаче забелязва нещо странно на една от тях и веднага се вглежда по-внимателно.

изображение

„Видях нещо мокро на плочката и първо си помислих, че някое животно е препикало бетона. Поразгледах го обаче и разбрах, че не е пикоч, а е фигура. Много се зарадвах! Чини ми се, че това е света Неделя или Света Бого­родица”, сигурна е възрастната жена.

Приказките на Велика за чудото в храма бързо се разнесли из се­лата и околията и стотици миряни започнали да се кланят пред… бетонната плоча, на която дори й е отредено специално място сред други икони. Ръководството на църквата дори е взело реше­ние да изреже петното образ и да го постави на видно място в храма.

Възрастните хора обаче са категорични, че не само поява­та на Света Богородица върху бетона е чудо. Изображението било лековито и зареждало с божия енергия всички миряни, които трябвало да му се молят. Баби разказвали, че след като докоснат образа, чувствали облекчение в главата, краката и цялата костна система.

Скептици, видели с очите си обаче въпросното „чудо”, са категорично, че става дума за най-обикновено петно върху бетонна плочка. Според тях няма абсолютно никаква мистика или още повече благодат във въпрос­ното леке.

 Източник: Уикенд

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене