Двама от „Пирин“ ГД подписаха в Кипър

пирин гоце делчев

Бившият младежки национал на България Костадин Башов ще продължи кариерата си в Кипър. 31-годишният Башов парафира контракт за 1+1 години с изпадналия от елита „Еносис“ Паралимни.
Нападателят през последния сезон игра в „Пирин“ Гоце Делчев, за който реализира 5 гола в 27 срещи в „А“ група. Башов има сериозен опит зад граница.
Той игра седем сезона за клубове от Гърция и от Кипър в периода 2006-2013 година, като записа над 150 мача и над 50 гола за“ Етникос“,“ Диагорас“, „Коринтос“,“ Олимпиакос“ Никозия, „Алки“ Ларнака и АЕП „Пафос“. Той ще започне подготовка с новия си клуб на 14 юли.
Башов уреди в Кипър и бившия си съотборник в „Пирин“ Гоце Делчев Васил Панайотов. 23-годишният полузащитник, който е юноша на „“Пирин“ Бл и „Левски“, също парафира за 1+1 години, но с новака в елита „Агия“ Напа, който през завършилия сезон стана шампион във втора дивизия.Панайотов игра и за втородивизионния ФК „Банско“.

Панайотов премина медицинските изследвания с отлични показатели, с което впечатли щаба на кипърския клуб. Халфът вкара 4 гола в 36 срещи за „Пирин“ в „А“ група през миналия сезон. Към него имаше много сериозен интерес и от родния му „Пирин“ Бл. Така лека полека неврокопчани остават без футболисти. Ели Маркес започна с „Локо“ Пд, Любомир Гуцев се ориентира към „Черноморец“ или съседна Македония, а Димитър Крушовски прекрати кариерата си като футболист.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене