Година и половина затвор за рецидивист, извършил поредна кражба в Катунци

Мъжът е на 27 г. с поредна присъда

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Сандански, и защитата на И.К. (на 27 години), обвинен за извършени от него кражба и опит за отнемане на чужди вещи при условията на опасен рецидив.

На неустановена дата в периода от 18.01.2018 г. до 24.10.2018 г. подсъдимият К. разрязал метална мрежа на прозорец на сграда „Археологическа база“ в с. Катунци, стопанисвана от Регионален исторически музей – Благоевград. От там отнел различни вещи – монети, клещи, нож, часовник, раница, чанта, чифт плавници и маска.

На 25.10.2018 г. крадецът отново решил да извърши кражба в същия обект, като направил опит да отнеме електрически кабели, лаптоп, мобилен телефон. В същия момент обаче в сградата дошли служителите на музея, поради което престъпното деяние останало недовършено от него. Общата стойност на предмета на престъплението е 400,31 лева.

И.К. се е признал за виновен, като се съгласил да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и осем месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Подсъдимият следва да заплати и направените по делото разноски в размер на 336 лева.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене