Изложба с портрети на Коканова събира средства за нейн паметник

Благотворителна изложба с портрети на Невена Коканова, рисувани от художници от цялата страна, се открива в галерия „Лампион“ в столицата днес, 31 юли, от 18 ч., обявиха от инициативен комитет в родния й град Дупница. От няколко месеца върви кампания за набиране на средства за издигане на паметник на Невена Коканова в града – на място, което общината тепърва ще определи. По предварителни изчисления за композицията ще са необходими около 30 хил. лева.

Участие в изложбата са заявили художници от цялаат страна – Пирин Македонски – Кюстендил, Жасмина Широва – София, Драган Милев -Дари – София, Стефан Балтов – Горна Оряхивица, Иван Иванов -Дупница, Велиана Симеонова – София, Светозар Колев- Питкин – Габрово, Надя Пеовска – Бургас, Калина Тонева – София, Стефана Аргирова – София и други. Творците рисуваха портрети на примата на българското кино актрисана Невена Коканова и ги даряват специално за каузата. Ако се събере поне половината сума, ще се пристъпи към обявяване на конкурс за изработване на пластика /композиция/ за бъдещия паметник, каза Николай Табаков, инициатор и председател на инициативния комитет.

Същевременно театрали подеха инициативата за изработване на бюст на Невена Коканова, той ще е във фоайето на общинския театър в Дупница, който носи името на Невена Коканова. Неофициално се коментира, че ще го изработи Ставри Калинов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене