Бетоновоз на фирма „Благоустройствени строежи“потроши шахтата на пазара в Благоевград

Бетоновоз на фирма “Благоустройствени строежи” потроши шахтата на паркинга при пазара в Благоевград. Шофьорът на бетоновоза не е виновен, разбира се. Твърдят очевидци… „Той просто правеше маневри и металните пръти се отвариха, чу се само пропукване“… За тези, които не знаят, ще кажем, че един кубичен метър бетон тежи около 2,35 тона. Бетоновоз с буре с обем 9 м3, може да превозва около 7-7,5 куб. м бетон.

Ако бетоновозът е с малко собствено тегло, то в бурето, ще може да се натовари повече бетон. От няколко месеца до паркинга на пазара се строи нещо, най-вероятно нова огромна кооперация. Постоянно има кранове, бетоновози и други камиони, които разтоварят строителни материали. Няма нищо лошо в това, разбира се.

Нас ни радва фактът, че след като публикувахме снимка на изпотрошената шахта, на следващия ден тя бе поправена. Ще припомним само, че фирма “Благоустройствени строежи” е фирмата, която изпотроши и плочките на пешеходна алея, правейки сондажи за поливна система. Явно така се работи някъде…

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене