Заместник председателят и общински съветник Борислав Пръков е номинацията на ПП ГЕРБ Гоце Делчев за кандидат кмет на общината

Заместник председателят и общински съветник Борислав Пръков е номинацията на ПП ГЕРБ Гоце Делчев за кандидат кмет на общината, делегатите номинираха и 24 кандидати за общински съветници и двама кандидати за кметове на села

Номинационно събрание според Решение на Изпълнителната Комисия за номиниране на кандидати за кметове на населени места, общински съветници и кмет на община, проведоха членовете на ПП ГЕРБ Гоце Делчев вчера. Събранието откри председателят на общинското ръководство Никола Джингаров. За водещ на събранието бе избрана адвокат Костадинка Богданова,както бе избрана мандатна комисия,протоколчик и квестори.

В събранието участваха 61 редовни членове на ПП ГЕРБ Гоце Делчев с право на глас, които взеха участие както в номинациите на кандидатите така и в гласуванията.

За кметове на населени места в община Гоце Делчев делегатите единодушно номинираха за още един мандат кмета на село Борово, Георги Найденов.

 За кандидат кмет на село Мосомище бе номинирана Мария Кирова.

Младата кандидатка за кмет на село Мосомище Мария Кирова, както и номинираният за следващ кметски мандат в село Борово, Георги Найденов са част от общинското ръководство на ГЕРБ.

Кандидата за кмета на село Мосомище Мария Кирова е служител в Дирекция Социално подпомагане Гоце Делчев. И двете номинации бяха подкрепени единодушно от събранието.

Борислав Пръков е вече официалната кандидатура на ПП ГЕРБ  за кандидат кмет на община Гоце Делчев. Пръков получи пълното одобрение на всичките 61 делегати присъстващи на номинационното събрание.

Кандидатурата му бе издигната от общинският председател на партията Никола Джингаров.

Освен кандидатурата на Борислав Пръков, директора на ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“, Ангел Живков издигна кандидатурата за кмет на община Гоце Делчев и на Мария Георгиева, директор на НПГ “Димитър Талев“, отчитайки нейните високи професионални постижения като директор на най-голямата и елитна гимназия в града и полученият голям брой номинации за кандидат за общински съветник.

Георгиева обаче благодари за признанието и гласуваното доверие на колегата си Ангел Живков и си даде отвод.

Така кандидатурата за кмет на община Гоце Делчев на Борислав Пръков остана единствена.

Тук следва да се каже, че Борислав Пръков е малад човек, занимава се със свой частен бизнес. Той е заместник председател на общинското ръководство на ГЕРБ Гоце Делчев и е общински съветник от групата на ГЕРБ в ОБС Гоце Делчев. Пръков е семеен с две деца.

Делегатите на номинационното събрание номинираха и гласуваха кандидатурите и на 24 кандидати за общински съветници като листата остава отворена и за кандидати от гражданската квота.

Отворена остава и листата за кандидати за кметове на населени места като се очаква в близките седмици да бъдат одобрени кандидати за кметове и за  останалите  населени места в община Гоце Делчев.

Така номинациите за кандидати за общински съветници на събранието започнаха с кандидатурата на председателят на общинското ръководство на ПП ГЕРБ Гоце Делчев, Никола Джингаров който и в настоящият ОБС е общински съветник.

Неговата номинация получи одобрението на всичките 61 делегати.

Никола Джингаров е директор на СУ Св. Св. “Кирил и Методий“ в гоцеделчевското село Брезница.

За номинираният за кандидат общински съветник Ангел Живков със „за“ гласуваха 49 делегати.

Кандидата за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ Гоце Делчев, Ангел Живков е  директор на ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“.

Адвокат Костадинка Богданова бе следващата номинация за кандидат общински съветник от ПП ГЕРБ Гоце Делчев.

Тя получи одобрението на 47 от делегатите на събранието.

Адвокат Костадинка Богданова е дългогодишен член на ГЕРБ Гоце Делчев както и дългогодишен общински съветник . Тя също е член на общинското ръководство на партията в града .

За кандидат за общински съветник бе номиниран  и инж. Димитър Попов.

Той получи одобрението на 42-ма от съпартийците си .Димитър Попов е също настоящ общински съветник с няколко мандата зад гърба си  и добър опит като такъв. Попов е инженер технолог и  е управител на „Напоителни системи“ клон Гоце Делчев.

За кандидат общински съветник бе номинирана и Галя Франгова. Тя получи одобрението  на 38 делегати.

Димитър Тюхков бе следващият номиниран кандидат за общински съветник в следващия ОБС. Неговата номинация получи одобрението на 42-ма делегати.

Борислав Пръков който е и номинацията на ПП ГЕРБ за кандидат кмет на община Гоце Делчев също бе номиниран и за кандидат общински съветник. Номинацията му бе подкрепена единодушно от всичките 61 делегати  присъстващи на събранието.

С 46 гласа одобрение, бе номинирана за кандидат общински съветник и Мария Кирова която на предстоящите местни избори ще се бори за кметското място в с. Мосомище.

Кръстю Ласков също бе номиниран за кандидат общински съветник на номинационното събрание на ПП ГЕРБ Гоце Делчев. По професия той е  технолог по тютюна и тютюневите изделия. Член е на общинското ръководство на ГЕРБ Гоце Делчев и неговата кандидатура бе одобрена от 39 делегати.

Номинация за следващ мандат като общински съветник получи и инж. Ангел Тунчев . Тунчев е също с голям опит като общински съветник в ОБС Гоце Делчев, както е и  член на общинското ръководство на ГЕРБ Гоце Делчев.

Ново лице сред номинациите е  Ангел Кардашев .  Неговата номинация бе подкрепена  от  46  делегати.

Мария Аратлъкова е също сред новите номинирани кандидат общински съветници от ПП ГЕРБ .Нейната кандидатура бе подкрепена от 29  делегати .

Васка Ячкова, която също е член на общинското ръководство на ПП ГЕРБ Гоце Делчев, също бе номинирана за  кандидат общински съветник. Тя е служител в „Бюрото по труда“ в Гоце Делчев.

Следващият кандидат общински съветник който бе номиниран на събранието на ГЕРБ Гоце Делчев бе, Лазар Тюлев . Той бе подкрепен от 33–ма делегати членове на ПП ГЕРБ Гоце Делчев.

Номинираният за кмет на село Борово Георги Найденов, по професия политолог, получи номинация и за общински съветник. За него гласуваха 54 делегати.

Председателят на Младежката организация на ПП ГЕРБ Гоце Делчев Георги Джойкев е също един от младото попълнение, кандидати за общински съветници в листата на ПП ГЕРБ.  Кандидатурата му бе подкрепена от 40 делегати.

Георги Мардов е следващата кандидатура за общински съветник. Мардов по професия е строителен техник и  за неговата кандидатура гласуваха 36 делегати.

Бившият кмет на село Баничан Димитър Тропчев също бе предложен от събранието за кандидат общински съветник в следващия ОБС. Тропчев по професия е икономист и бе подкрепен от 40 делегати.

Директора на НПГ “Димитър Талев“, Мария Георгиева е също сред номинираните от събранието кандидати за общински съветници от ПП ГЕРБ Гоце Делчев.

Нейната номинация бе подкрепена от 48 делегати. Мария Георгиева е член на общинското ръководство на партия ГЕРБ в Гоце Делчев.

Богдан Кукудев от Гоце Делчев получи 50 гласа и също ще влезе в листата за кандидат общински съветници на ПП ГЕРБ Гоце Делчев. Той е от младото попълнение кандидати, семеен е с 2 деца. Има и две висши образования.

Рожен Рушидов бе следващата номинация за кандидат общински съветник от листата на ПП ГЕРБ. Той получи подкрепата на 42-ма делегати.

Михаил Ковачев  ще бъде кандидат за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ в следващия ОБС. По професия Ковачев е финансист, а кандидатурата му бе подкрепена от 42-ма делегати.

За номинираният Димитър Донков, кандидат за общински съветник гласуваха 22-ма делегати.

Така, след гласуваните номинации на събранието на ПП ГЕРБ Гоце Делчев, номинираният за кандидат за кмет на община Гоце Делчев, Борислав Пръков закри номинационното събранието и изказа задоволството си от доброто му протичане и издигнатите кандидатури за кметове на населени места и общински съветници. Той благодари за доверието и силната подкрепа получена от съпартийците  и пожела на всички номинирани, на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ от община Гоце Делчев успех.

Борислав Пръков заяви пред  делегатите, че той и екипът му ще водят позитивна предизборна кампания без нападки и подмолни интриги.

„ПП ГЕРБ е партия  с висок морал и позитивизъм  и ние няма да се поддадем на провокации и интриги ако по време на кампанията се стигне и до такива „ каза още  кандидата за кмет на община Гоце Делчев на ПП ГЕРБ, Борислав Пръков.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене