Трима задържани в петролна база в Разлог

Обектът е с отнет лиценз след проведена акция

Операцията е осъществена от служители на ОДМВР-Благоевград, и Кюстендил, съвместно с представители на Агенция „Митници“.

Операцията по противодействие на производството, съхранението, търговията и разпространението на акцизни стоки е проведена на 26 и 27 юли.

Действията са осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Благоевград, колегите им от ОДМВР-Кюстендил, и служители на Агенция „Митници“.

В хода им е извършена проверка в петролна база в Разлог, която е с отнет лиценз съгласно разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

При инспекцията е установено, че натоварена автоцистерна напуска границите на базата.

Веднага са предприети действия за спирането на цистерната. От водача – 39-годишен гръцки гражданин, са изискани и са предоставени придружаващи товара документи, като от прегледа им става ясно, че цистерната превозва около 30 000 литра течно вещество – „антикор“.

В рамките на продължилата проверка в различни стационарни цистерни е установено наличието на смес от няколко течни съставки, която чрез инсталация, находяща се в базата, е натоварена на проверената автоцистерна.

Шофьорът и още две лица, установени на място, са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Разлог.

Антикорът е вещество, което се използва в автопромишлеността против ръжда. Съществува в газообразно състояние като спрей, както и като паста, гел и в други форми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене