Македонска певица пропусна Гоце Делчев в химна. Правителството: Неволна грешка е!

ПРИКРИТ МЕЖДУНАРОДЕН СКАНДАЛ!

Македонската певица Тамара Тодевска при изпълнението на химна в американското посолство вчера пропусна стиховете, в които се споменават имената на Гоце Делчев, Питу Гули и Яне Сандански, но според правителството тук става въпрос за „неволна грешка“, съобщава в. „Слободен печат“.

„Правителството получи съобщение от посолството на САЩ и от изпълнителката на химна Тамара Тодевска, че става дума за неволна грешка при изпълнението на химна и уверения за най-високо ниво на почит към македонската традиция и герои“, посочва правителството в свое съобщение, предава БТА.

Кабинетът бе категоричен, че и след подписването на Преспанското споразумение с Гърция и на Договора за добросъседски отношения с България промяна на химна няма да има.

Вестникът отбелязва, че това е втори случай на пренебрегване на химна на Северна Македония. При посещението на гръцкия премиер Алексис Ципрас изпълнението на държавните химни беше пропуснато. И тогава имаше спекулации, че причината е текстът на химна, но правителството обясни, че химните са пропуснати заради липса на време, след като гръцката делегация закъсняла.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене