След спечелено дело Кресна ремонтира училището в града

Най-късно до 20 дни ще започнат строително-монтажните работи за пълното обновяване на сградата и прилежащия двор на СУ „Свети Паисий Хилендарски” в град Кресна. Общината спечели делото, в което две фирми обжалваха резултатите от конкурса и избора на изпълнител. „Вече няма пречки да започне ремонтът, финансирането на проекта е в размер на 1 960 000 лева и е по Програмата за развитие на селските райони”, заяви кметът на община Кресна – Николай Георгиев.

Предвижда се цялостна промяна на двора на училището, в който ще се изгради многофункционално спортно игрище на стойност 450 000 лева. Ще има и съоръжения с модерни гимнастически уреди, включително трибуни за зрители.

Вътрешната част на сградата на училището, която не е ремонтирана от неговото създаване през 1977 г., ще претърпи основна реконструкция и модернизация. Всички класни стаи ще бъдат ремонтирани, както коридорите и тоалетните. Постройката ще се санира отвън. Срокът за мащабния ремонт е 270 дни. Възможно е заради ремонтните дейности учениците да преминат на двусменен режим на обучение през учебната 2019/2020 година. Но ще се търси и друго решение. Има вариант да се работи етаж по етаж, за да не се налага учениците да учат на две смени.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене