Connect with us

ВМРО

ВИДЕО / Джамбазки гневен в ЕП: Няма да има жертви в Средиземноморието, ако не подкрепяте трафикантите на хора

Published

on

Няма разлика между трафикантите, които Вие подкрепяте, и сомалийските пирати, например. Помислете върху това. Няма да има жертви в Средиземноморието, ако не подкрепяте трафикантите на хора.

Това заяви в изказване в Европарламента заместник-председателят на ВМРО и български евродепутат от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки.

Той определи като пет години на празнословия и общи приказки работата в отминалия мандат на ЕП по отношение на нелегалната миграция.

Ето цялото изказване на Ангел Джамбазки в залата на ЕП:

Уважаеми колеги – комунисти, социалисти, зелени, розови… и колегата с жълтата шапка, който май напусна залата, до вчера искахте върховенство на закона и да наказвате Полша и Унгария, защото били против върховенството на закона. А днес искате да нарушавате закона. Къде е истината, уважаеми, кога сте честни към Вашите избиратели. Или искате да се спазва международното право и закона, или не искате.

Когато подкрепяте трафиканти, Вие нарушавате международното право и закона. Няма разлика между трафикантите, които Вие подкрепяте, и сомалийските пирати например. Помислете върху това! Няма да има жертви в Средиземноморието, ако не подкрепяте трафикантите на хора. Няма да има жертви, ако Вашите евродепутати не се качват по нелегалните кораби и не нарушават суверенните граници на държави като Италия, Испания, България и Гърция.

Границите на държавите трябва да се спазват, а миграцията трябва да бъде нулева!

Понеже чух една провокация преди малко, ще Ви кажа, колеги, полезно е да се чете история на Европа. Европа е християнска цивилизация, има своите християнски корени и християнски ценности. А когато някой идва на гости, е възпитано да прави като домакина.

ВМРО

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов: Започна реконструкцията на пътя Катунци – Златолист

Published

on

▶ ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА ПЪТЯ КАТУНЦИ – ЗЛАТОЛИСТ.

▶ В ХОД Е И ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ НА РЕМОНТА НА БУЛ. „ЕВРОПА“.

Днес започнаха ремонтните дейности на пътя Катунци – Златолист със символична първа копка от Неврокопски митрополит Серафим, кмета на община Сандански – Атанас Стоянов и управителя на фирмата – изпълнител.
Пътят, който от години е в много лошо техническо състояние, ще придобие напълно нов облик. Ще бъде изградена нова асфалтова пътна настилка, тротоарни площи, отводнителни канавки и мостови съоръжения. Подобряването на инфраструктурата на района и модернизирането на достъпа до едно от светите места на община Сандански – църквата „Свети Георги“ и гроба на Преподобна Стойна, ще допринесе за развитието на региона и туризма.
В края на миналата година, по предложение на кмета на Община Сандански – Атанас Стоянов, Правителството одобри финансирането на проекта, който е в размер на 4 045 312.74 лв.
Същевременно е в ход и процедура за реконструкцията на друг, изключително важен за всички ни пътен участък – бул. „Европа“. Реализацията на проекта, свързващ входа на града ни с АМ “Струма”, е ключова за подобряване на техническата инфраструктура и благоустройството на град Сандански.
За изпълнението на проекта тече втора процедура за избор на изпълнител на ремонтните дейности на бул. „Европа“. Законоустановеният ред, свързан с обжалването на обществената поръчка, е и причината за забавянето на ремонтните дейности на булеварда до сега.
След успешно и законосъобразно приключване на текущата процедура, ще се пристъпи към дългоочаквания ремонт на пътния участък и ще бъде реализиран един от най-ключовите проекти на община Сандански.

Continue Reading

ВИДЕО

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Published

on

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР

Представители на ВМРО, които участваха в днешния протест срещу спекулативно високата цена на електроенергията, направиха опит да влезнат в Министерството на енергетиката. Входът на ведомството в момента е обсаден от протестиращите. Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки увери представителите на жандармерията, че протестът не е срещу тях, а срещу политиката на безхаберие в сферата на енергетиката.

Протестиращите скандираха „Мафия“ и „Живков, излез“, като и поискаха оставката на министъра на енергетиката Андрей Живков.

Припомняме, че ВМРО настоява за:

1. Спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса и активна роля на държавните енергийни дружества за преодоляване на дефицита.

2. Разпускане на КЕВР, която допусна това спекулативно повишаване на цените.

3. Мораториум върху износа на ток от частни фирми, за които всички знаем, че свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до овладяване ръста на цените.

4. Активни действия в Брюксел за предоговаряне на „Зелената сделка“, която ни обрича на скъп ток и за спасяване на българската топлоенергетика.

5. Правителството незабавно да рестартира преговорите със стратегически инвеститори за изграждането на АЕЦ „Белене“.

Вижте във видеото какво заявиха пред протестиращите Ангел Джамбазки и организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов >>>

Припомняме, че това е вторият протест, организиран от ВМРО. В събота членове и симпатизанти на Организацията затвориха за кратко кръстовището на булевардите „Мария Луиза“ и „Тодор Александров“ в знак на протест срещу драстично повишаващите се цени на електроенергията, горивата, парното и продуктите от първа необходимост.

Continue Reading

ВМРО

Ангел Джамбазки: На този ден през 1908 г. българската държава обявява своята независимост! Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!

Published

on

📜 На този ден през 1908 г. българската държава обявява своята независимост. Това става 30 години след Освободителната война, приключила със Санстефанския мирен договор. На 22 септември 1908 г. във Велико Търново българският княз Фердинанд чрез манифест обявява независимостта на България. С този акт се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя.
ℹ Решено е Независимостта да бъде обявена на 22 септември 1908 г. в черквата “Свети 40 мъченици” в старата българска столица, което е символичен акт на продължение на Второто българско царство. На уречения ден във Велико Търново Фердинанд прочита манифеста за обявяването на независимостта и е отслужен молебен за благоденствието на българската държава. Впоследствие министър-председателят Александър Малинов прочита отново манифеста, този път на историческия хълм Царевец, пред хилядно множество. След провъзгласяването на независимостта васалното княжество започва да се нарича царство България, а българският владетел да се титулува цар.
ℹ С много дипломатически усилия независимостта ни е международно призната. Британската империя поставя условие за това – да започнем преговори с Високата порта. Тя иска от българската делегация, водена от Андрей Ляпчев, да плаща голям данък. Министър-председателят Малинов заявява, че независимостта не се откупува. Османската империя плаши с война, на което България отговаря с частична военна мобилизация. Противоречията са уредени с помощта на Русия и първо империята, а после и Великите сили признават българската независимост.
❗Да живее свободна и независима България!
❗Да живее българският народ!

Continue Reading

ВМРО

Каракачанов: За ВМРО участието в избори не е бизнес проект

Published

on

За ВМРО участието в избори не е бизнес проект, ние влизаме в тази битка, за да защитаваме идеите и каузите, за които се борим.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ Красимир Каракачанов, председател на ВМРО.

Предполагах, че още с първите избори ще има достатъчно воля и здрав разум да се направи правителство. Не е важно дали ВМРО не влезе в последния парламент, по-важното е, че тези, които влязоха, не намериха необходимия кураж да седнат на една маса и да разговарят като нормали хора. В последните два парламента видяхме сцени, като историк го казвам, които не сме виждали в историята на българския парламентаризъм – сцени с откровени обиди и ругатни, коментира Каракачанов.

Той допълни, че това се е случвало на фона когато не само България, а и целият свят е в икономическа криза вследствие на пандемията от ковид.

Когато преговаряхме с ГЕРБ като коалиция, нещата се случваха много просто, обясни Каракачанов:

Макар че имахме доста различия помежду си, просто седнахме на една маса, извадихме програмата, с която се бяхме явили на изборите, седнахме и се разбрахме от нашата и от тяхната програма кои са най-важните неща за обществото. В интерес на истината, една седмица спорихме, докато направим една обща програма за управление.

Извинявайте, ама по целия свят има коалиции. Проблемът не е в думата коалиция, а че в България отдавна няма истински политически партии, допълни Каракачанов.

Според Каракачанов новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев е поредният проект за власт – нищо повече. На България не са ѝ необходими проекти, а ясни субекти, натърти лидерът на ВМРО.

Конституцията е ясна – не може да бъдеш министър с двойно гражданство. Подобен казус имахме с Георги Пирински, Жорж Ганчев, коментира Каракачанов относно казуса с канадското гражданство на Кирил Петков.

Не смятате ли, че е нормално, ако искаш да реализираш някаква политическа идея да се опиташ да направиш някаква нормална политическа формация и да се явиш на изборите, а тръгваш да предлагаш на една, втора, трета формация, заяви Каракачанов.

По-добре да поговорим за нашите приоритети, отколкото да обсъждаме поредния кьорфишек, допълни той.

ВМРО ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. Създаването на коалиции в последния момент беше наказано от нашите избиратели. 40% от хората, които гласуваха за ВМРО на първите избори, не излязоха да гласуват на вторите, разкри Каракачанов.

Той е категоричен:

ВМРО има своята история от 128 години. В тази дълга история ВМРО е провела няколко въстания, участвала е в няколко войни, в избори. Претърпяла е комунистическия тоталитарен режим и преследвания от съседни държави. И ВМРО е оцеляла, защото има своя кауза. Каузата да се възроди българския народ и да има просперираща и силна българска държава.

Във времето, когато в парламента се лаеха като кучета, а служебното правителство имаше политика не да проведе честни избори, а да „изчегърта“ някого – какво се случи – за българските граждани нищо хубаво не се случи. 50% се увеличи цената на газта. С 300% увеличение на тока за бизнеса. Това се казва спекула на енергийната борса. Трябва да бъде закрита тази неработеща институция КЕВР, трябва да бъде предоговорена „Зелената сделка“, заяви лидерът на ВМРО.

Със сигурност ще водя листи, отговори Каракачанов на въпрос лично той дали ще участва в парламентарните избори.

Той коментира и предстоящите избори за президент. Обясни, че ВМРО ще излезе със своя президентска двойка. Това е решено на Национален съвет, като в момента в партията се обсъждат имена на кандидати.

Призна, че самият той също е получил номинация, но обмисля решението си дали да поеме тази отговорност. Много лесно е да приемеш, най-добре е да помислиш и да прецениш, и да прецениш кое е най-доброто решение, подчерта Каракачанов.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ