Кметът на общината Георги Икономов откри второто издание на Националния фестивал „Фолклорна магия“

За втора поредна година Банско е домакин и съорганизатор на „Фолклорна магия“ – един фестивал, събрал ритмите и багрите на най-българската музика.

Съставите, певците, танцьорите, музикантите и занаятчиите, които се представят в три поредни дни, носят духа на българското творчество и непреходните традиции. Фестивалът, въпреки състезателния си характер, създава приятелства и безценни спомени, а жителите и гостите на Банско имат уникалната възможност да се почувстват част от този празник на българщината.

Днес, кмета – Георги Икономов официално откри фестивала и благодари на организатори, спонсори и партньори. Пожела дълголетие на превръщащото се в традиция за Банско събитие и увери, че без всеотдайните участници, то не би било възможно. Забавлявайте се с богатата програма от афиша на фестивала, а на 14 юли, в 12.00ч. очакваме всички, да облекат своите народни носии и да дойдат на спектакъла, подготвен специално за фестивала от община Банско, читалище „Никола Вапцаров“ и „Дружина Перински Айдути“, за да станат преки свидетели на възстановката на най-паметния ден за Банско – Обявяването на свободата от Яворов през далечната 1912 година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене