Плувнали мазета и паднали дървета

Това са поразиите след бурята снощи. Няма пострадали хора, само един автомобил, върху който е паднало дърво. 9 сигнала за проблеми са подадени към пожарната.

7 от сигналите са за Благоевград, 1 – за Якоруда и 1 – за Сандански. 5 от сигналите за Благоевград са за отводняване на мазета и 2 са за паднали дървета. Едното от тях е в квартал „Струмско“, като част от клоните са паднали върху автомобил. Има нанесени леки материални щети.

В ж.к. „Еленово“ акация е паднала върху тротоара. Паднали дървета имало и по улиците „Васил Левски“, „Менча Кърничева“ и др.

В Якоруда е отводнявано  едно мазе, а в Сандански има паднало дърво.

Ситуацията в областта е спокойна. Общинската фирма „Биострой“ мие от рано сутринта улиците, за да отстрани  пясъка и листата от дърветата.

Има опасност от наводнения в Югозападна България, вследствие на очакваните силни валежи днес следобед и през вечерните часове. Очаква се да се увеличат нивата на реките от пиринските притоци на реките Струма и Места.

От следобедните часове утре до следобедните часове на 11 юли ще има значителни повишения на водните нива в целите водосбори на реките Струма, Места и Доспат.

Във връзка с обявения за днес оранжев код за територията на област Благоевград,  областният управител е разпоредител постоянно наблюдение на нивата на реките и техните притоци от страна на „Напоителни системи“ и съответно на язовирите – на Държавната агенция за метрология и технически надзор. В постоянна връзка са институциите. Той отправи и предупреждение във връзка с оранжевия код – хората да се съобразяват с метеорологичните условия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене