Автоинструктор: При по-скъпи курсове хората ще карат без книжки

Автоинструктори негодуват срещу предложеното увеличение на часовете за курсове за правоспособност.

Предложението на Министерството на образованието е за увеличение с 14 часа, което от своя страна ще направи курса по-скъп с около 300 лв.

Финансовата страна ги притеснява, сега ако се вдигне цената на курса. Мисля, че драстично ще намалеят желаещите, а и драстично ще се увеличат управляващите без свидетелство, смята Георги Халачев, автомобилен инструктор.

Божана Николова споделя, че часовете никога не са достатъчни – не може да те подготвят за всичко, което е на пътя, така че смята – колкото повече – по-добре. Макар че не всеки би имал тази финансова възможност, допълва тя.

Виждаш го – може, в рамките на 31 кормилни часа да се подготви, при което останалите часове ще бъдат така или иначе оползотворени, но няма да има кой знае какъв ефект, казва Георги Халачев. Има хора, на които 30 часа не им стигат и при тях би следвало да бъдат повече, уточнява автомобилният инструктор.

Очаква се промените да бъдат гласувани окончателно от работна група днес. За да влязат в сила, е нужен само подпис на образователния министър.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене