6-г. момченце в неизвестност от 4 дни, изчезва след погребение и сватба…

103026-izdirva-se

6-годишно момче от село Микрево, община Струмяни, е в неизвестност от 4 дни, малкият Иванчо Синанов е изчезнал от 20 юни. Близки, приятели и роднини на семейството го издирват, но без резултат. За последно момчето е видяно в гробищният парк на селото след погребение на възрастна жена. От тогава никой не го е виждал. Сигнал за изчезването на шестгодишният Иванчо е подаден на телефон 112, както и в РУП – Сандански.

Вчера униформени с куче­та се включили в издирвателната акция. До късния следо­бед вчера малчуганът не бе открит.

Това е втори случай с из­чезване на дете на фамилия Синанови. Преди година и по­ловина по-големият брат на Иванчо бе в неизвестност два дни. Намерен бе в зем­лището на с. Микрево.

„В операцията по издирва­нето на Иванчо се включиха и жители на Сандански“, съобщи Тони Ангелов, пред­седател на „Евророма“ – Сан­дански. Той поддържа пос­тоянна връзка с родителите на изчезналото момче, как­то и с полицията.

Вчера майката на изчез­налия Иванчо заяви: „От че­тири дни не сме спали. Оби­колихме целия район. Няма нито следа от синчето ми. Ако нещо се е случило с не­го, поне щяхме да открием обувки или дрехи. На нищо не се натъкнахме. Иванчо е много умно дете. Не се е случвало досега да бяга от дома. Имам 8 деца, всички са ми еднакви. Най-малкият е на осем месеца.

Сигнал в по­лицията подадох­ме няколко часа след като Иванчо не се прибра. Дойдоха поли­цаите, разпитва­ха ни и след това си заминаха. На следващия ден отново дойдоха, и така вече чет­върти ден само ни разпитват. Страхувам се, че синът ми сигурно е отвлечен.В съ­бота имаше пог­ребение, след това сватба. За последно е видян край гроби­щата. Аз съм в майчинство, съпругът ми работи като строител. Не дължим пари на никого. Със съседите се раз­бираме и си помагаме“.

Бащата сподели, че от че­тири дни нито е ял, нито е спал. „Не мога да повярвам, че ни се случи това нещо. Няма да преживея, ако със сина ми се случи най-лошото. Обичам децата си и ще направя всич­ко, за да открием Иванчо. Обиколихме целия район пок­рай река Струма. Апелирам към хората, ако видят непоз­нато дете, да сигнализират в полицията. Болката е голяма. Дано да открия сина си“, каза с просълзени очи бащата.

Съседите на Синанови от­правиха остри критики към служителите на реда. Ето как­во каза Гюлен: „Не трябва да ни делят на цигани и българи. Полицаите идват, попълват някакви документи, разпитват и си тръгват. Ако беше изчез­нало българско дете, и хели­коптери щяха да дойдат в Мик­рево. А нали е циганче, на нас гледат като че ли не сме граж­дани на тази държава. Иванчо е много умно и добро дете. Да­но да го открият и да се върне у дома, защото не знам роди­телите как ще го преживеят. Те са много работливи хора, грижат се за всичките си де­ца, за да имат храна и дрехи. Като гледам как бащата прие­ма нещата, направо ми е жал за него. Ние, цялата махала, се включихме в издирването, но не открихме никаква сле­да от детето. Сигурно е отвле­чено, дано хората да съдей­стват да се открие“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене