Сидеров: За 1 лев на глас сме, от 2005 до 2009 г. АТАКА се издържахме без субсидия!

В този период вкарахме 3-ма евродепутати, 21 народни представители, а аз бях на балотаж на президентските избори, напомни лидерът на АТАКА

Длъжни сме да подкрепим искането на 2,5 милиона българи да бъдат намалени субсидиите за партиите. Трябва да правим това, което не г-н Борисов, а българският народ е поискал. АТАКА е категорично за намаляване на парите на 1 лв. на глас и ще подкрепим предложението на Министерския съвет. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров по време на дебатите в парламента. Той припомни, че партията му от 2005 до 2009 г. е работила без субсидии и в този период АТАКА е вкарала трима евродепутати, 21 народни представители в НС, а той беше на балотаж на президентските избори с Първанов.

По думите му не може да зачеркнем тези 2,5 милиона българи и да се каже, че тяхното мнение няма значение. „Да работим така, че на следващия референдум да кажат – искаме 100 лв. на глас за партиите, защото те тикат България напред. Засега народът казва – не, не искаме да получавате пари. Хайде да се справим без субсидии“, призова от трибуната Сидеров.

Според него трябва да има дебати в обществото дали това ще бъде придружено с някакви дарения за партиите, или ще бъде американска, швейцарска, финландска или друга система.

В заключение Сидеров заяви, че 2,5 милиона българи са повече от гласовете за ГЕРБ и БСП, взети заедно. „Не може да ги пренебрегнем, а да отговорим на въпроса защо хората не искат партиите да получават нито лев. Още 2012 г., много преди сегашното предложение на ДПС, сме внасяли предложение за 0 лв. субсидии с уточнението медийното представяне на партията да бъде безплатно, както клубовете и тази организационна логистика, която е нужна за партийната дейност.“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене