ВИДЕО: Връчиха дипломите на зрелостниците от НПГ „Димитър Талев“

_MG_5248

Професионалното образование – бонус за младите хора

Това каза днес директорът на Неврокопсака професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев, Благой Мигдин, при тържествено връчване дипломите за зрелост и свидетелства за професионален сертификат на випуск 2014 (синхрон с Благой Мигдин директор на НПГ „Д. Талев“ в ГД)

Всички допуснати до държавен изпит са се дипломирали. Средният успех на випускът е мн.д. 4.75, което го нарежда на един от най-добрите випуски в историята на училището. Учениците с най-голям дял в този резултат, които завършиха образованието си в авторитетната гимназия с отличен успех са 38. За първи път от този випуск на НПГ излизат ученици с квалификация „Селски туризъм“ които още преди да са завършили вече имат предложения за професионални ангажименти.

От миналата година, в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ учредиха приз „ученик на годината“. Според училищните критерии, за носител на авторитетния приз тази година е определена дванадесетокласничката Анелия Узунова. Една от големите й заслуги за издигане авторитета на училището освен отличният и успех, та стана популярна с определянето й да заеме реално длъжността министър-председател на Република България, по проект „Мениджър за един ден“.

Този випуск ще остави един много добър спомен в историята на нашето училище, каза още директорът Мигдин.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене