Голям пожар изпепели къщата и цялото имущество на семейство Фатиме Весалова и Ахмед Талип от Белица (ОБНОВЕНА)

Общината обяви дарителска сметка за подпомагане на пострадалото сечмейство

Вчера, около 17:45 часа е получен сигнал за пожар в къща и плевня в Белица. Три екипа на РСПБЗН-Разлог и УПБЗН-Якоруда са се отзовали на пожара и в продължение на часове са се борили с огнената стихия, но за нещастие  огънят е унищожил цялата покривна конструкция, бали фураж, четири агнета, бяла и черна техника на семейство Фатиме Весалова и Ахмед  Талип. Очевидци коментират, че почти нищо не е останало от къщата на пострадалото семейство. Стойността на нанесените щети и причините за пожара са в процес на установяване.

Днес веднага след страшния пожар, община Белица обяви и банкова сметка за набиране на средства за възстановяване на големите щети  на  пострадалото семейство, което остана без дом.

 

ЗОВ ЗА ПОМОЩ !!!

Приканват се жителите на Община Белица да се отзоват на помощ с парични и други средства /къщен инвентар, доброволен труд и др./ за възстановяване на изгорялата до основи къща на семейство Фатиме Мустафа Весалова и Ахмед Усаин Талип от град Белица.

Средствата могат да бъдат преведени на личната банкова сметка на Фатиме Весалова

IBAN BG06STSA93000008736675

BIC STSABGSF

Банка ДСК – клон Белица

Титуляр: Фатиме Мустафа Весалова

Всеки който направи паричен превод на посочената банкова сметка да запише – ДАРЕНИЕ за да се избегне такса.

В читалище „Георги Тодоров 1885“ гр. Белица е организиран и списък на дарителите. Всеки който желае да дари по-малка парична сума ще бъде записан с внесената от лицето сума и подпис. Списъкът с набраните парични средства ще бъде представен на семейството.

Белица е малък град и всички се познаваме. Знаем колко трудолюбиво, но бедно семейство са Фатиме и Ахмед. Нека проявим своето милосърдие и да помогнем на изпадналите в беда наши съграждани, се казва в призива за помощ на община Белица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене