27 500 долара задържаха на ГКПП – Гюешево

гюешево

27 500 долара задържаха митнически служители от Митница Югозападна при проверка на двама пътници, преминаващи през ГКПП – Гюешево.
На митничарите направило впечатление нервното поведение на двама албански граждани. При личен преглед на единия, с инициали Д.З., в джоба на якето му и в десния му чорап са открити общо 17 500 долара.
При проверка на другото лице, с инициали Б.П., в специално изработен джоб на панталона му са открити 10 000 щатски долара. На лицата са съставени актове по Валутния закон, а недекларираните суми са задържани.
При друга проверка в района на ГКПП – Кулата служители от сектор „Оперативен контрол“ на Митница Югозападна, съвместно с органите на Гранична полиция, са извършили щателна митническа проверка на лек автомобил с българска регистрация, пътуващ от България за Италия.
При проверката в таблото на автомобила са открити 500 кутии цигари от марката „Palladium Blue“ без български акцизен бандерол. В хода на проверката са открити и български лични карти, както и шофьорски книжки.
По случая е образувано досъдебно производство.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене