Синът на известният д-р Никола Улевинов, д-р Владислав Улевинов се връща в Гоце Делчев като управител на МБАЛ „Иван Скендеров“

Д-р Владислав Улевинов ще е новият управител на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, научи първа добрата новина Топ Преса.

Д-р Владислав Улевинов е син на известният в цялата гоцеделчевска околия д-р Никола Улевинов, специалист УНГ.

Улевинов – младши е приел предложението на кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов да оглави гоцеделчевското здравно заведение, което обслужва жителите на четирите общини, а именно Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча след освобождаването от длъжността с решение на ОБС на досегашният управител д-р Мария Радойкова.

Утре на заседание на ОБС, съветниците ще вземат решение за неговото назначение след изтичането на едномесечният срок в който управлението на болницата в Гоце Делчев бе поверено на д-р Милан Първанов.

В същото време Топ Преса научи, че освободената от длъжност управител д-р Мария Радойкова обжалва решението за освобождаването й пред съда.

Богатата трудова характеристика на бъдещият управител на МБАЛ „Иван Скендеров“, д-р Владислав Улевинов говори за изключителен професионализъм . Той е с повече от 15 години трудов стаж и опит в медицината.

През 2001 г. д-р Владислав Улевинов завършва МУ-София степен лекар магистър.

През 2003 – 2004 г.  придобива специалност ВСД: Интервенционална пулмология, Фибробронхоскопия при деца и възрастни: I-во ниво в СБАЛББ „Св. София“ – София, МУ- София

През 2010 г. – д-р Владислав Улевинов придобива  научна степен „Доктор“ след публична защита пред ВАК на тема: „Диагностични и терапевтични възможности на ФБС и БАЛ при деца с хронични белодробни заболявания, а през 2016 г. придобива квалификация – интензивен курс по неонатология„Кардиопулмонална ресустциатация на новороденото“ в МУ-София, АГ „Майчин дом“.

През 2015 – 2016 г. е специалист-консултант по Детска пневмология и фтизиатрия МЦ Детски болести към УСБАЛДБ „Проф. Ив. Митев“ – София.

Научно-изследователската  работа и интереси на  новият управител на МБАЛ”Иван Скендеров“ в гр- Гоце Делчев е в сверата на изследване нива на имуноглобулини и определяне на клетъчни и неклетъчни компоненти на бронхоалвеоларния лаваж при деца. Изследване нива на Еозинофилен Катион Протеин е БАЛ, Мениджмънт на Бронхиалната астма у деца, Ранно откриване и превенция на ТБК у деца.

Д-р Улевинов –младши е участвал в редица международни конгреси и има научни публикации.

Той поема гоцеделчевската болница с амбиция в рамките на 3 години постепенно да стопи натрупаният от над 3 милиона дълг, болничното заведение да заработи на печалба както и да не съкращава лекари и персонал, а напротив да назначи още кадърни и способни лекари и друг персонал, с които болничното заведение в Гоце Делчев да е в конкурентна среда за адекватно и  по-добро обслужване от европейски тип.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене