ОТНОВО ЛЯТНА АКАДЕМИЯ В ОБЩИНА САТОВЧА

За пети пореден път Кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов съвместно с

Фондация BCause в партньорство с Народно читалище „Бъдеще сега 2006“ и с финансовата подкрепа на Филип Морис България орга- низират летни академии за децата от община Сатовча.

За пета поредна година едноседмичните летни академии с образователна насоченост за деца са

насочени към гимназиите на територията на общината:  в Сатовча, Вълкосел, Кочан и Слащен. Образователно-приключенската академия за ученици е насочена към развитие на знания и умения, свързани с учебното съдържание, социални умения, отношение към света и околната среда и забавление.

Децата ще преживеят света на науките по един интересен и много забавен начин, ще научат повече за себе си, ще работят в екип с другите деца.

Всички занимания в програмата ще са под формата на игри, забавления и приключения, така че децата ще се развиват и израстват неусетно, забавлявайки се.

Дейностите по програмата ще се осъществяват както следва:

  • 1 академия в с. Сатовча с до 25 деца, като групата трябва да е съставена от деца на въз- раст от 1-4 клас в периода 08-12.07.2019
  • 1 академия в с. Вълкосел с до 25 деца, като групата трябва да е съставена от деца на

възраст от 5-7 клас в периода 01-05.07.2019

  • 1 академия в с. Слащен с до 25 деца, като

групата трябва да е съставена от деца на въз- раст от 1-4 клас в периода 12-16.08.2019

  • 2 академии в с. Кочан с до 25 деца, като

групите трябва да са съставени от деца на възраст от 1-4 клас – 05-09.08.2019, 5-7 клас

– 12-16.08.2019

Обучителите – Фондация BCause работи с Народно читалище „Бъдеще сега“, които

провеждат академията „Забавно лято“ са с 11 годишен опит, които имат професионална подготовка, учителска практика, с които гарантират доброто преживяване и развитие за децата. Обучението ще се проведе в базите на самите училища, които са в отлично състояние. Занятията ще се провеждат предимно извън училищната стая или на друго подходящо място, което е в близост до двор или детска площадка, имайки предвид, че голяма част от заниманията ще бъдат във вид на игри, за бавления, походи и приключения, така че децата ще се развиват неусетно и ще израстват забавлявайки се.

Децата ще бъдат ангажирани почти през целият ден, като програмата осигурява топъл обяд, плод и вода.

Образователно-приключенската академия „Забавно лято“ е част от програмата „За- бавно лято, грижовна есен 2019“, която се осъществява от Фондация BCause в парт- ньорство с НЧ „Бъдеще сега 2006“ с финан- совото съдействие на „Филип Морис Бълга- рия“ ЕООД, като част от инициативите на Филип Морис Интернешънъл за корпоратив- на социална отговорност за подпомагане и устойчиво развитие на общности в  тютюнопроизводителни региони и общини.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене